Începând de astăzi asigurarea obligatorie RCA în Moldova este mai scumpă cu aproape 36%! Noile preţuri

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, 2 septembrie 2022, în Monitorul Oficial a fost publicată modificarea Hotărârii CNPF nr. 25/2/2019 cu privire la modul de prezentare, avizare și aplicare a calculelor actuariale a primelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, decizie luată de CNFP în cadrul ședinței din 9 august 2022.

Modificările se referă la ajustarea formulei de calcul a primei de asigurare de bază, stabilită în funcție de coeficienții de rectificare și sistemul bonus-malus.

FOTO: e-konomista.pt

Conform calculelor efectuate potrivit Metodologiei unice în baza datelor statistice aferente, prima de bază pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă va constitui 1.350 lei, majorându-se cu 355 MDL sau cu cca 36% față de valoarea precedentă (995 MDL).

Această primă de bază serveşte drept orientare pentru formarea şi calculul tuturor preţurilor, iar din ceea ce puteţi vedea mai jos, diferenţa de preţuri este la fel, de aproape 36% (35.68% mai exact).

Interesant ar mai fi de notat că prima pentru electromobile rămâne a fi în continuare mai mare decât cea pentru automobile cu motoare cu ardere de până la 1.200 cm3.

Iată care erau preţurile de la 1 iulie 2019:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Iată care sunt preţurile începând cu ziua de astăzi, 2 septembrie 2022:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata