(video) Premieră: BMW M Motorsport a prezentat noul M Hybrid V8 în livrea de competiție

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW M Hybrid V8 a sosit în America de Nord şi a fost prezentat în premieră publicului în culorile de cursă în cadrul unui eveniment de lansare la Muzeul Petersen din Los Angeles (SUA). Primul prototip dezvoltat de BMW M Motorsport în ultimii 25 de ani va avea o imagine de avangardă care va folosi culorile emblematice BMW M atunci când va concura în clasa GTP din IMSA WeatherTech SportsCar Championship în 2023.

Cei patru piloţi de bază care vor urca în cockpitul celor două maşini BMW M Team RLL au fost anunţaţi tot la Muzeul Petersen. Aceştia sunt piloţii oficiali BMW M: Connor De Phillippi (SUA), Philipp Eng (Austria), Augusto Farfus (Brazilia) şi Nick Yelloly (Marea Britanie).

Când maşina îşi va face debutul în cursă la cea de-a 61-a ediţie a Rolex 24 At Daytona (SUA), în perioada 28-29 ianuarie, ei vor fi susţinuţi de Colton Herta (SUA), un nume mare în seria IndyCar.

La fel ca modelul de camuflaj purtat de BMW M Hybrid V8 în timpul testelor, designul pentru sezonul competiţional 2023 vine tot de la BMW Group Designworks, sub conducerea programului lui Michael Scully, director global Automotive & Advanced Design. Designul oficial reprezintă o abatere semnificativă de la camuflajul “Icons of IMSA” bazat pe patrimoniu, cu o stemă orientată spre viitor, compusă din blocuri geometrice moderne, îndrăzneţe, ale culorilor simbolice M şi sigla M.

De asemenea, designul prezintă referinţe “Mbedded” la sigla BMW şi utilizează atât elemente albastre, cât şi violet pentru a pronunţa culorile naturale ale electricităţii. În plus, modelul oficial poartă extensia neagră mat, caracteristică acum pentru BMW M Motorsport, în faţa cockpitului, sub parbrizul şoferului; astfel se extinde caracterul distinctiv al designului interior specific BMW, cu orientare către conducător, la exteriorul maşinii pentru o concentrare sporită a pilotului.

Pe maşinile pregătite pentru curse, acest element mat nereflectorizant va fi singura folie neagră de pe maşină, deoarece toate celelalte zone negre afişate la lansare vor rămâne în finisajul lor nativ din fibră de carbon. Această măsură a permis reducerea greutății cu 25-30% în comparaţie cu modelul convenţional pentru maşinile de curse. Mai puţin înseamnă mai mult.

Debutul modelului oficial al BMW M Hybrid V8 oferă, de asemenea, prima şansă de a vedea suprafeţele maşinii sub o formă necamuflată şi de a identifica aspecte ale designului, care anterior ar fi putut fi ascunse. Dispunerea grilei iluminate cu laser coincide cu arhitectura deschisă, de trecere, a unui prototip modern de maşină de curse, iar aerul care trece pe sub şi prin ea este fundamental pentru performanţa aerodinamică a maşinii; atât în ceea ce priveşte răcirea, dar şi pentru eficienţa forţei aerodinamice.

Partea din faţă a maşinii invocă capota faţetată, logoul BMW imbricat şi configuraţia “Y” inversată din grila BMW M Vision Next, fiind un exemplu excelent al maşinilor de show BMW care anunţă nu numai automobilele de serie, ci şi maşinile de curse. Aceste elemente, flancate de faruri duble pe fiecare parte, fac din partea frontală a maşinii un BMW inconfundabil.

Iluminarea grilei foloseşte o nouă tehnologie interesantă: compania elveţiană inovatoare L.E.S.S. SA a dezvoltat o nouă abordare ca alternativă la iluminatul cu LED-uri în care lumina este generată de o fibră optică nanoactivă declanşată de un laser. Acest lucru oferă lumină extrem de strălucitoare şi uniformă într-un factor de formă foarte mic, astfel încât oferă o economie considerabilă de masă şi energie atunci când este încorporat într-o maşină. Această tehnologie a fost prezentată şi ca o viziune de viitor în premieră la BMW M Vision Next în 2019.

Trecând pe partea laterală a maşinii, alte simboluri BMW devin evidente: nasul de rechin înclinat în faţă, aripa de ghidare în formă de bumerang chiar în spatele pasajelor roţilor faţă care aminteşte de designul Air Breather al BMW M4, oglinzile M şi o interpretare modernă a curbei Hofmeister. Pontoanele poartă o linie caracteristică diagonală definită care punctează suprafaţa radiată de deasupra ei şi, în acelaşi timp, ajută şi la definirea ieşirii necesare pentru fluxul de aer al difuzorului frontal.

BMW M Hybrid V8 şi-a început programul amplu de teste în SUA la începutul acestei săptămâni, cu un test la Sebring International Raceway. Maşina de teste va fi expusă publicului la finala sezonului IMSA de la Petit Le Mans.

Cei patru piloţi de bază pentru sezonul IMSA 2023 sunt Connor De Phillippi, Philipp Eng, Augusto Farfus şi Nick Yelloly. Ei vor pilota cele două BMW M Hybrid V8, cu numerele de start 24 şi 25, la toate cursele sezonului. De Phillippi şi Yelloly vor forma o pereche, iar Eng şi Farfus fac echipă în celălalt prototip. Ei vor primi sprijin la cele patru curse de anduranţă IMSA de la Daytona, Sebring, Watkins Glen şi Road Atlanta (toate SUA).

Un personaj care va fi implicat în cursa de 24 de ore de la Daytona este Colton Herta, pilot în IndyCar. Este unul dintre vedetele scenei de curse americane şi a obţinut victoria la Daytona împreună cu BMW M Team RLL în 2019 – cu BMW M8 GTE în clasa GTLM. Ceilalţi piloţi de anduranţă vor fi anunţaţi la o dată ulterioară, ceilalţi pentru că BMW intenționează să folosească maşina şi în Le Mans.

Caracteristici BMW M Hybrid V8:

Lungime5.100 mm
Lăţime2.000 mm
Ampatament3.150 mm
Greutate minimă1.030 kg
Tip motorMotor twin-turbo, pe benzină, în patru timpi, în formă V
Capacitate3.999 cm3
Numărul de cilindri8
Design al cilindrilorBloc cilindri şi chiulasă din aluminiu turnat,
căptuşeală cilindru – strat de fier obţinut în procedura LDS
Unghi V90°
Alezaj93 mm
Cursă73.6 mm
Distanţa între cilindri102 mm
Supape pe cilindru4
Turaţia motoruluimaximum 8.200 rpm
Putere (reglementată)aproximativ 640 CP
Cupluaproximativ 650 Nm
InjecţieInjecţie directă de înaltă presiune la 350 bar
Sistem de lubrifiereSistem de carter uscat cu pompă de evacuare
a uleiului cu şase celule şi rezervor de ulei
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata