Lada Niva Legend și Niva Travel se scumpesc din cauza a ce este ”nou” pentru gama anului 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tristețe pe forumurile rusești unde se discută despre modele Lada. Niva Legend și Niva Travel se scumpesc din cauza ”noutăților” introduse drept un set de actualizări pentru gama anului 2024.

Anul trecut, ambele mașini au pierdut un număr considerabil de sisteme și opțiuni utile din cauza agresiunii Federației Ruse în Ucraina. Atunci, pentru a restabili cât mai repede producția și a nu intra într-un colaps economic, s-a decis asamblarea unor autovehicule simplificate decât să nu se facă nimic.

Totuși, cu timpul, AvtoVAZ a întors treptat opțiunile și dotările pierdute, iar acum se anunță despre noi pași importanți, făcuți în această direcție. Ambele mașini de teren au primit un nou sistem de antiblocare a roților și motoare conform standardului de mediu Euro 5 în loc de Euro 2.

Revenirea la Euro 5 a fost posibilă datorită unei noi unități de control a motorului. Componenta a fost supusă unui ciclu complet de teste, inclusiv la temperatură scăzută și în condiții de aer de munte, precum și teste de compatibilitate electromagnetică. Se spune cu mândrie că noua unitate electronică de control a motorului a fost dezvoltată în Rusia, ceea ce întărește suveranitatea tehnologică a Lada.

ABS-ul în sine este furnizat de uzina Pegasus din Kostroma, iar în realitate sistemul este de origine chineză, a aflat presa rusă de specialitate! Pe lângă ABS, echipările de top ale Niva Travel includ acum un cruise control cu funcție de limitare a vitezei, un calculator de bord, iluminare permanentă a panoului de instrumente și jante din aliaj bicolore!

Motoarele Euro 5 și ABS-ul sunt oferite standard pe cele două modele, iar acest lucru se reflectă în noile prețuri. Dacă până acum Niva Legend costase minimum 830.000 de ruble (8.465 euro), atunci cu noile echipamente costă cel puțin 927.500 de ruble (9.458 euro)! Niva Travel s-a scumpit de la 1.198.900 la 1.215.500 de ruble (echivalentul a 12.395 de euro).

Așteptăm airbaguri și ESP ca dotări pentru gama anului 2025?)

Cmentariile sunt închise