Majorările nu se mai opresc!? Cât va costa benzina şi motorina în următoarele trei zile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru următoarele trei zile, 16-18 octombrie, următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard.

Un litru de benzină cu cifră octanică 95 va costa în stațiile din Republica Moldova maxim 21.45 de lei (+13 bani)! Cândva cu acest preţ se putea procura chiar şi benzină cu cifră octanică 100!

Iar în cazul motorinei fără adaosuri, petroliștii nu vor avea voie să o vândă cu mai mult de 18.46 lei (+16 bani) pentru un litru!

ANRE ţine să precizeze că prețurile majorate se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.

În prezent, prețurile la benzină și la motorină pe piața internațională înregistrează un nivel maxim din ultimii ani, după cum se poate vedea în graficele de mai jos, care prezintă evoluția cotațiilor Platts.

Totodată, Agenția constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial pe parcursul lunii octombrie prețul maximal calculat de către ANRE.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/