Marca italiană de maşini care a depăşit în vânzări cu un singur model Alfa Romeo cu toate ale sale

Pare de necrezut, dar asta este realitatea. Rezultatele vânzărilor europene ale grupului FCA şi a brandurilor pe care le deţine, în prima jumătate a anului, au arătat un rezultat paradoxal. Lancia, marcă care este pe cale de dispariţie, a vândut circa 34.600 de autoturisme, cu 5.500 mai multe decât în mod activ dezvoltata companie Alfa Romeo!

Mai mult, dacă vânzările Alfa Romeo au scăzut cu 42%, atunci dimpotrivă cele ale Lancia au crescut cu 28%.

Situația devine și mai curioasă dacă este să ne amintim de faptul că Lancia este acum reprezentată doar pe piața italiană şi doar de un singur model – Ypsilon! De cealaltă parte, Afla Romeo a avut la activ în prima jumătate a anului cinci modele (hatchback-urile Alfa Romeo MiTo, scoase din producţie, încă se găsesc la dealeri) şi toate sunt vândute în majoritatea țărilor europene.

Cu toate acestea, cererea pentru modelele Alfa a secat. Deja vechea Giulietta și sedanul Giulia lansat acum trei ani au scăzut în popularitate practic de două ori (doar circa 9.000 şi 5.800 de maşini vândute). Sportiva Alfa Romeo 4C a pierdut o treime din clienții săi (doar 143 de maşini vândute), iar SUV-ul Stelvio, care a venit pe piață în urmă cu doi ani, s-a vândut în 13.771 de exemplare comparativ cu 16.771 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În clasamentul european al crossoverelor din segmentul D, Stelvio este clasat pe locul opt, între Range Rover Velar şi Porsche Macan, care s-au vândut în 13.336 şi 14.047 exemplare respectiv.

Experţii afirmă că un astfel de rezultat este destul de natural. După lansarea în forţă a modelelor Giulia și Stelvio, italienii de la Afla Romeo şi-au limitat activitatea de marketing la câteva ediţii speciale doar. În tot acest timp rivalii au reuşit să aducă pe piaţă mai multe modele noi sau actualizate. În plus, despre noi modele Alfa Romeo nu se aud prea multe lucruri: din cele șapte mașini noi promise când Sergio Marchionne mai era în viaţă, producția este acum confirmată doar pentru SUV-ul Alfa Romeo Tonale, iar dezvoltarea altor trei modele a fost suspendată.

Vezi şi: (video) Test Drive: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

În același timp, modelul Lancia Ypsilon Hatchback, produs în Polonia din 2011, pe piaţa italiană practic nu are nici un concurent – este cele mai mare automobil cu cinci uşi din clasa compactă şi încă este vândut cu reduceri semnificative. Mai este de mirare că, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, cota de piață a Lancia a crescut cu o treime – la 3.2%?

Evident, acest lucru se datorează supraviețuirii Lancia, pentru că, în conformitate cu planurile originale, brandul trebuia să intre în istorie încă anul trecut. Între timp, în presa italiană au apărut deja informaţii că se pregăteşte noua generaţie Ypsilon, pe care am putea să o vedem în 2020. Pe fundalul rezultatelor impresionante ale vânzărilor mărcii, această presupunere nu pare să fie deloc trasă de urechi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/