Mașinile AutoFest de la Castel MIMI: Chevrolet Corvette C3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dragi prieteni, după cum probabil ați auzit, în zilele de 20 și 21 august AutoBlog.MD organizează o mare sărbătoare auto la Castel MIMI. Până atunci vom dezvălui câteva automobile exclusiviste pe care le veți putea admira pe teritoriul castelului.

Pe lângă unele modele deja anunţate se va găsi o adevărată raritate în Europa de Est – un Chevrolet Corvette C3! C3 înseamnă, poate dacă nu ştiaţi, că este un model din a treia generaţie a legendei americane.

În trecut nu a existat o ocazie oportună sau vreo persoană interesată de a aduce un astfel de automobil în ţara noastră. Vorbim despre perioada în care a fost produsă această generaţie (anii 1968–1982) sau cea ulterioară. Însă iată că a devenit posibil în secolul XXI, mai exact în 2020 în cazul exemplarului dat, când un entuziast moldovean a reuşit să importe direct din SUA un astfel de retromobil şi chiar să-l înmatriculeze.

Mai mult, când am avut primul contact cu acesta am putut afla că modelul va suferi un proces de restaurare la noi acasă, iar cu ocazia AutoFest la Castel MIMI mai multă lume va avea oportunitatea să vadă rezultatele lucrărilor făcute!

Interesant mai este un lucru: exemplarul îşi va sărbători într-un mod simbolic şi cei 45 de ani de existenţă în cadrul AutoFest la Castel MIMI, asta pentru că a fost produs în august 1977 la fabrica din Saint Louis, statul Missouri!

Ar mai fi de spus că acest Corvette C3 înmatriculat în Republica Moldova este unul din doar 9.016 unităţi care au fost realizate într-o combinaţie: caroserie albă – interior roşu. A fost importat într-o stare bună, caroseria neavând niciun gram de rugină. Niciuna din părţile componente cheie majore originale nu s-au schimbat în timp, în afară de anvelopele din fabrică.

Sub capotă are un motor V8 natural aspirat de 5.735 cm3 (L48), cuplat la o cutie de viteze automată cu trei trepte. Produce (modificat fiind) 400 de CP şi în combinaţie cu o greutate de puţin peste 1.6 tone este capabil să facă 0-100 km/h în şase secunde.

Vino la AutoFest 2022 pentru ca să vezi cu ochii tăi primul automobil sportiv american, construit de un producător american!

Programul evenimentului AutoFest la Castel MIMI! Biletele la eveniment le puteți găsi pe iTicket.MD

Cmentariile sunt închise