Maşinile cu numere străine nu vor putea părăsi Rusia dacă s-au luat cu acestea amenzi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Șeful GIBDD-ului rusesc, organ de stat analogic cu INSP-ul nostru, a declarat recent că este dificil de tras la răspundere șoferii mașinilor cu numere străine pentru încălcările care au fost înregistrate de camerele de supraveghere din trafic. Totuși, potrivit lui Mihail Cernikov, citat de TASS, o modalitate de a-i pune la punct va apărea în curând în Rusia.

Dacă se vor înregistra încălcări rutiere cu aceste maşini pe teritoriul Rusiei, acestea nu vor putea părăsi ţara până când nu vor fi achitate toate amenzile!

„Împreună cu Ministerul Transporturilor am pregătit un proiect de lege care va permite (să stabilească – n.r.) interzicerea trecerii frontierei de stat a Federației Ruse cu vehiculele din statele străine, dacă sunt înregistrate cu acestea încălcări ale regulilor de circulație. Astfel de vehicule vor fi reținute şi transportate la parcarea specială”, a spus Cernikov.

Șeful poliției rutiere a mai remarcat că un sistem similar funcționează astăzi pentru autocamioane. Dacă sunt „anumite încălcări”, atunci maşinile de mare tonaj sunt reţinute. Penalizarea va fi extinsă şi asupra vehiculelor private, inclusiv autoturisme.

„Din anumite motive, oaspeții noștri, care sosesc cu vehicule înmatriculate într-un alt stat, se comportă cu gândul că au parte de impunitate și libertate. Această percepție trebuie schimbată.”

Proiectul de lege în cauză a fost deja adoptat de Duma de Stat în primă lectură, iar pentru a deveni lege trebuie să treacă de votul în trei lecturi. 

Cmentariile sunt închise