Mașinile „verzi” câștigă teren în Europa! Vânzările din trimestrul al treilea au crescut cu 128%

0

Mai mult de jumătate (54%) din mașinile hibride și electrice vândute la nivel global în trimestrul al treilea au fost cumpărate de consumatorii din Europa, urmați de cei din China (30%) și din SUA (16%), iar tendința va continua până la finalul anului, potrivit raportului „E-Mobility Sales Q4” realizat de către departamentul de strategie al companiei de consultanţă şi audit PwC.

În Europa au fost vândute 711.000 vehicule electrice și hibride în trimestrul al treilea, cu 128% mai mult decât în aceeași perioadă din 2019! Cele mai mari vânzări s-au înregistrat pentru vehiculele hibride – 386.000 unități (+97%), urmate de cele electrice (BEV) – 179.000 unități (+121%) și cele plug-in hybrid (PHEV) – 146.000 unități (+316%).

„În pofida scăderii generale a pieței auto, determinată de pandemie, cererea pentru vehiculele electrice și hibride este stimulată de numeroase programe locale, dar și de lansările de noi modelele de către mărci premium.”

Primele cinci piețe ale UE (Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie) au înregistrat cea mai rapidă creștere, de 146%, de la intrarea în lockdown în primul trimestru și până în prezent, până la 579.000 înmatriculări noi fiind realizate doar în trimestrul al treilea.

Vânzările de mașini plug-in hybrid au crescut cu peste 400% în Franța și Germania, în timp ce vânzările de vehicule electrice s-au dublat în toate cele cinci țări. Cota totală de piață a vehiculelor electrice pentru aceste piețe se situează la 19%!

Alte concluzii ale raportului PwC:

  • Cumpărătorii din China preferă în majoritate mașinile electrice, comparativ cu cei din Europa și SUA, care preferă hibridele.
  • În timp ce pandemia de COVID-19 a lovit puternic piața vehiculelor pe benzină și diesel, segmentul vehiculelor electrice a crescut datorită produselor din ce în ce mai atractive, capacității mai mari a bateriei, proceselor de vânzare eficiente și prețurilor mai accesibile.
  • În China, vânzările de vehicule electrice din trimestrul al treilea s-au situat la 395.000 vehicule, cu 49% mai mari decât în perioada similară din 2019. În intervalul menționat, în SUA au fost vândute 216.000 mașini „verzi” noi, cu doar 8% mai multe.
  • Provocările operaționale cu care se confruntă producătorii pe acest segment de piață sunt problemele tehnice și limitările aprovizionării.
  • Pe măsură ce vânzarea continuă să accelereze, companiile care au intrat deja pe piață cu modele electrice și concepte inovatoare de produse, de la prize de încărcare la sisteme de baterii și electrificare completă, încep pentru prima dată să culeagă roadele investițiilor masive din ultimii ani.

Vezi şi:

https://autoblog.md/noi-norme-privind-autoturisme-mai-ecologice-si-mai-sigure-se-aplica-deja-in-intreaga-europa-ce-inseamna-asta/
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata