Mazda îşi încetează activitatea în Federaţia Rusă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania auto japoneză Mazda Motor a anunţat astăzi că decis să-și înceteze operațiunile în Rusia și să-și transfere pachetul de acțiuni (50%) deţinut la întreprinderea mixtă din Vladivostok către Societatea Publică pe Acţiuni “Sollers Auto”. Un acord privind transferul a fost semnat încă pe 24 octombrie, iar valoarea tranzacției a fost una simbolică – 1 euro.

În legătură cu retragerea de pe piața rusă și cu transferul acestor acţiuni, Mazda Motor va suferi o pierdere de 12 miliarde de yeni (82 de milioane de dolari). Reprezentanța rusă a Mazda, prin dealerii oficiali, va continua să funcționeze, cel puţin pentru a deservi automobilele care mai au o garanție activă, însă livrări de maşini noi prin canale oficiale nu se vor mai face.

FOTO: Yuri Smityuk/ TASS

Mazda Motor a considerat Rusia drept una dintre cele mai importante piețe și din 2012 a început să-și producă mașini în Vladivostok, la o fabrică dedicată, ca parte a unui parteneriat cu Sollers. Cu toate acestea, lanțurile de aprovizionare ale pieselor și ansamblurilor necesare au fost rupte din cauza sancțiunilor împotriva Federației Ruse.

Din 2012 în Vladivostok, din aşa-numite kituri CKD (piese și subansamble ale unui produs finit care de regulă sunt exportate către uzine din alte țări unde urmează a fi asamblate; în acest fel se evită taxele mari de import pentru produse finite și se obțin eventuale avantaje fiscale pentru oferirea de locuri de muncă) se asamblau modele Mazda6, CX-5 și CX-9. 

Trecerea la producția cu un ciclu complet (cu sudură și vopsire a caroseriilor) a fost luată în considerare de la bun început, dar nu a mai avut loc niciodată. Iar din 2018, în apropiere funcționa o fabrică de motoare, unde se făceau benzinare Skyactiv-G, care erau ulterior montate pe mașinile de fabricație rusă și, de asemenea, trimise la alte fabrici de asamblare ale companiei. 

Toate operațiunile întreprinderii din Vladivostok au fost oprite în luna mai a acestui an din cauza încetării furnizării de componente. Acum, Sollers a devenit unicul proprietar al acesteia și a anunțat deja că va lansa acolo producția de mașini ale unui nou brand (cel mai probabil chinez) în 2023.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/