Mercedes-Benz are planuri să renunțe la CLS

Mercedes-Benz are planuri de a-și revizui gama de modele pe care o oferă clienților săi. Astfel, în viitorul apropiat, germanii se pare că vor renunța la vânzarea coupeului cu patru uși Mercedes-Benz CLS clienților săi din America de Nord. Această decizie având mari șanse să fie aplicată ulterior și la nivel global.

Printre motivele care ar sta la baza acestei decizii se regăsesc și rezultatele nesatisfăcătoare ale cifrelor de vânzări înregistrate de CLS. Acesta este nevoit să concureze cu sedanul mai ieftin Mercedes-Benz E-Class, dar și cu AMG GT 4-door care este considerat mai stilat ca CLS.

Imediat după Mercedes-Benz CLS, există șanse să plece la pensie și versiunile coupe și cabrio ale lui E-Class, însă nu se cunoaște când se va întâmpla asta exact, la finalul ciclului de viață a actualei generații sau mai devreme.

Vă reamintim că Mercedes-Benz deja a renunțat la versiunile coupe și cabrio ale lui S-Class, la SLC, în timp ce viitorul versiunilor coupe și cabrio de pe C-Class la fel stă sub un mare semn de întrebare.

Motivul principal ține de strategia Mercedes-Benz de a-și îndrepta puterile spre dezvoltarea modelelor electrice care au potențial mult mai mare de vânzare ca modelele de nișă.

Cmentariile sunt închise