Metodologia ANRE, în vigoare de astăzi! Când vom vedea prețuri noi la panou

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că, astăzi, 1 iulie 2021, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova a fost publicată Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE nr. 254 din 14.06.2021.

Astfel, drept urmare a intrării în vigoare a Metodologiei și în conformitate cu prevederile acesteia, începând cu ziua de azi, Agenția va publica până la orele 12:00 a fiecărei zile lucrătoare, pe pagina sa oficială web, indicatorii de referință stabiliți în baza cotațiilor internaționale PLATTS.

Respectiv, în conformitate cu pct. 7 din Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE nr. 254 din 14.06.2021, toți operatorii pieței produselor petroliere urmează să stabilească până la ora 23:59 a zilei de azi stocul de produse petroliere și a gazului lichefiat, care va fi considerat ca o singură partidă, iar prețurile maxime la această partidă vor fi determinate reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii pentru fiecare tip de produs la ziua respectivă.

Pentru stocul determinat ca o singură partidă, operatorii pieței vor stabili prețurile maximale de comercializare a produselor petroliere și a gazului lichefiat în baza indicatorilor publicați de Agenție la 01.07.2021, care vor fi puse în aplicare începând cu data de 02.07.2021, ora 00:01.

Titularii de licențe pentru importul și comercializarea produselor petroliere principale și a gazului lichefiat sunt obligați să prezinte lunar Agenției rapoartele privind prețurile și cheltuielile medii aferente activității desfășurate, conform formularelor aprobate.

Vezi şi: Companiile petroliere nu mai importă combustibil în Moldova?!

Cmentariile sunt închise