Modelele Jaguar XE, XF și F-TYPE nu mai pot fi comandate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jaguar va încheia producția de modele XE, XF și F-TYPE în câteva săptămâni, mai exact în iunie. Asta deoarece fabrica Castle Bromwich din Birmingham se pregătește să treacă la producția de panouri de caroserie pentru o nouă linie de vehicule.

Retragerea celor două sedanuri ale Jaguar și a mașinii sale sport înseamnă că gama mărcii va deveni exclusiv formată din SUV-uri. În 2024 vor fi disponibile la vânzare doar modelele I-PACE, E-PACE și F-PACE.

Jaguar Moldova ne-a confirmat informația. Modelele XE, XF și F-TYPE nu mai sunt disponibile pentru comandă din 1 martie. Curios este că dealerul Jaguar a avut chiar de curând cereri pentru câteva XF, însă acestea au venit prea târziu.

Sedanurile, break-urile și mașinile sport Jaguar produse până în iunie ar trebui să fie suficiente pentru toți cumpărătorii până la restartul electric al mărcii engleze, despre care s-a anunțat încă din 2021.

Noua eră a Jaguar va începe în 2025 cu introducerea unei mașini GT electrice cu patru locuri. Premiera concurentului pentru Porsche Taycan este setată pentru sfârșitul lui 2024.

Modelul va fi urmat un an mai târziu de un SUV de lux în stil Bentley Bentayga și apoi de un sedan mare de lux. Toate vor împărtăși noua și personalizata platformă JEA a companiei. Aceasta nu are nicio legătură cu modelele sale actuale.

Cmentariile sunt închise