Moldova: Cât te costă să mergi cu peste 140 km/h prin localitate și fără permis

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În această după amiază, IGP a scos în evidență un nou caz de încălcare a RCR. Vizat este un tânăr vitezoman. Iar situația în care s-a pomenit ridică din nou întrebarea conducerii fără permis și cine sunt acei iresponsabili care le oferă acces la autovehicule unor astfel de participanți la trafic?

Polițiștii de patrulare au oprit un tânăr de 20 ani, care circula cu un BMW, dar fără permis. Acesta a fost surprins cu 147 km/h.

Polițiștii de patrulare au oprit de curând un tânăr de 20 ani, care circula cu un BMW. Acesta a fost surprins cu 147 km/h prin localitatea Halahora de Sus din raionul Briceni. Mai mult, s-a aflat că pe lângă depășirea limitei de viteză, tânărul de la volan nu deține vreun permis de conducere.

Deși a demonstrat că poate șofa, să fie încălcarea rezultatul lipsei sale de cunoștințe a regulilor de circulație? Greu de crezut, la fel precum este greu de crezut că amenzile actuale redresează cumva situația dacă mii de vitezomani sunt prinși săptămânal.

IGP spune că șoferul încă nu a primit vreo amendă, ci riscă două: până la 5000 lei pentru deplasarea cu viteză excesivă și până la 3000 de lei pentru conducerea fără permis. Și dacă ar fi avut permis de conducere ar fi fost lăsat pieton pentru cel mult trei luni, dar…

În total, dacă tânărul va achita amenzile în trei zile, va plăti doar 4000 de lei sau chiar mai puțin. Însă dacă ar fi apelat la o posibilitate suplimentară, ar fi avut parte de încă o reducere de 25%.

Ce părere aveți despre cele mai noi sancțiuni pentru depășirea limitei de viteză? Mai sunt încă destul de ”confortabile” pentru contravenienți?

Vezi și: (video) Viteze de autostradă pe centura Chișinăului! Iată cât de repede se deplasau mai mulți șoferi

Cmentariile sunt închise