Moldova pe 3 roţi – călătorie cu motociclete URAL pe plai moldovenesc

“MOLDOVA PE 3 ROŢI”, un proiect URAL Tours by Mihai Cecan

  • Scurtă istorie

Mihai Cecan este un antreprenor, web designer, aventurier, pasionat de călătorii şi fotografie, motociclete de epocă şi de legendarele motorete Vespa. În anul 2013 şi-a cumpărat prima motoretă Vespa şi de atunci a înţeles că nu se mai poate despărți de două roți, fiind principalul transport cu care se deplasează 8-9 luni pe an şi care a devenit pentru el un mod de viaţă.

Astfel, în anul 2015, a făcut primul tur pe Vespa prin toată Moldova, descoperind cât e de frumoasă această ţară. Iar în anul 2016, în luna decembrie, a reușit să facă și un tur de 7.400 de km prin Europa cu Vespa, călătorind în toată Italia de la Nord la Sud, apoi Grecia, Bulgaria, România şi până acasă în Moldova.

După experiența trăită, a folosit acest entuziasm pentru a înfiinţa Vespa Moldova, iar apoi URAL Tours, pentru a oferi turiştilor care ne vizitează ţara posibilitatea să descopere o Moldovă, autentică, pe 2 şi 3 roţi!

  • Proiectul

După experiența pozitivă cu scuterele Vespa, a cumpărat prima motocicletă URAL cu ataş în 2017, pentru că interacţionând cu turiştii, a observat cât de mult contează experienţele autentice. Deşi acum sunt rare, câteva decade în urmă URAL-urile făceau parte din viaţa multora dintre părinţii şi bunicii noştri.

După renovare, a făcut o primă excursie cu URAL-ul prin Chişinău cu nişte prieteni din Bucureşti şi a rămas uimit atât de reacția amicilor din Bucureşti, cât şi de experiența propriu zisă. Nu a avut nici o ieşire fără ca să primească aprecieri din partea localnicilor, împreună cu amintirile lor legate de un URAL, iar turiştii rămân mereu fascinați.

URAL-urile cu ataş sunt sigure, pot duce până la trei persoane cu bagaj și nu necesită multă experiență în operare. Astfel s-a născut ideea de a folosi URAL-urile cu ataş pentru drumurile scurte în jurul principalelor centre turistice din ţară, folosind infrastructura şi drumurile existente.

De exemplu, pornind de la Orheiul Vechi, turiştii pot vizita Cricova, pivnițele Brăneşti, Mănăstirea Curchi, Chateau Vartely, Orhei, Molovata, Muzeul Donici, stânele de oi şi multe alte obiective turistice în mai puţin de o oră şi folosind drumurile secundare.

URAL-urile, fiind folosite pe larg în al II-lea Război Mondial, sunt excelente pe drumurile de ţară de pietriş sau lut.

Aşa a luat naştere “Moldova pe 3 roți” – o drumeţie spre toate cele patru puncte extreme ale Moldovei – Naslavcea, Criva, Giurgiuleşti şi Palanca în perioada 7-11 iunie curent. Această călătorie va fi în primul rând un test drive pentru URAL-uri, un team building pentru echipă şi comunitate, o sursă bună de material foto şi video pentru promovarea ulterioară şi în primul rând validarea conceptului URAL tours.

În drumeție vor pleca 5 URAL-uri cu ataş şi 15 participanţi. În total se vor parcurge 1.500 de km cu opriri în mai multe destinaţii cum ar fi: Soroca, conacul Manuc Bei, Pădurea Domnească, Purcari, Prutul de Jos, Orheiul Vechi şi altele.

  • Echipa

Ca în orice proiect de suflet, în spatele URAL tours se află mai întâi de toate – oameni cu pasiune şi multă dedicaţie:

Mihai Cecan – Fondator URAL tours, Vespa tours, promovare şi marketing

Oleg Cataraga – Mecanic, restaurator profesionist

Andrei Sili – Videograf

Diana Postolachi – Fotograf

Să le urăm mult succes, un drum fără primejdii şi experienţe frumoase!

Cmentariile sunt închise