Moldova: Poliţia de Patrulare nu te va mai opri în trafic dacă nu încalci regulile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ministerul Justiției a inițiat consultări publice asupra unui proiect de lege pentru modificarea unor acte normative, mai exact a Codului de procedură penală și a Codului contravențional. În ultimul, se intenționează completarea articolului 440 (Procesul de constatare a faptei contravenţionale şi atribuţiile agentului constatator) cu un aliniat nou.

Articolul 440 se va completa cu alineatul (43) cu următorul cuprins: „Oprirea de serviciu a vehiculului, de către agentul de circulație, pentru constatarea contravențiilor din domeniul circulației rutiere se admite doar în cazul încălcării vădite a normelor ce determină circulația vehiculelor pe drumurile publice ale Republicii Moldova, precum și pe teritoriile adiacente acestora, circumstanțe care vor fi consemnate în procesul-verbal cu privire la contravenție.

Astfel fiind spuse, în Republica Moldova se va institui în mod legal interdicția opririi nejustificate a vehiculului de către un agent de circulație, decât în situația încălcării vădite de către conducătorul mijlocului de transport a regulilor circulației rutiere, fapt care va fi consemnat expres în procesul-verbal cu privire la contravenția administrativă, cu proba încălcării anexată.

Prevederea are drept scop excluderea utilizării abuzive de către agenții de circulație a opririi de serviciu, decât în situația admiterii de către conducătorul vehiculului a încălcării evidente a Regulamentului Circulației Rutiere. Se vor reduce semnificativ şi riscurile de corupție.

Dar va mai trece ceva timp până va intra în vigoare, abia acum în 2023, această noutate. Prezenta lege va intra în vigoare în termen de 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Guvernul, în termen de 3 luni de la data publicării prezentei legi, va prezenta Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu prezenta lege.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/