Noile tarife pentru alimentarea maşinilor electrice în Moldova. Un kW, cât jumătate de litru de benzină

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noile tarife la energia electrică au intrat în vigoare, astăzi fiind publicate în Monitorul Oficial. Cel de 5.91 lei kWh este pentru consumatorii energiei livrate de Premier Energy, iar pentru clienţii FEE Nord s-a calculat unul de 5.60 lei kWh.

Cei de la EV Point şi-au ajustat însă tarifele înainte de a intra în vigoare prin publicarea în MO. Iată mesajul expediat clienţilor către miezul nopţii zilei de ieri:

„În atenția clienților rețelei de stații de încărcare EV Point. Din cauza situației energetice actuale din țară și ca urmare a unei noi creșteri a tarifelor la energie electrică, suntem nevoiți să majorăm tarifele în rețeaua EV Point. Începând din 02.12.2022, ora 00:00, vor intra în vigoare următoarele tarife: DC – 12.18 MDL/EV; AC – de la 10.14 MDL/EV. Vă mulțumim pentru înțelegere.”

Amintim că până la sfârșitul zilei de ieri, începând cu 1 noiembrie, tarifele în rețeaua EV Point constituiau 10.68 și 8.64 lei respectiv.

Şi cei din reţeaua EcoFactor le-au ajustat, anterior fiind de 9.19 şi 7.99 lei respectiv.

Amintim că în următoarele trei zile benzina 95 şi motorina vor costa identic – 24.49 lei/litrul. Respectiv, un kW de energie, livrată rapid în staţiile de alimentare a electromobilelor din reţeaua EV Point, a ajuns să coste în Republica Moldova cât jumătate de litru de benzină/motorină!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/