Noua generaţie Opel Astra. Primele informaţii

Grupul francez PSA, noul proprietar al mărcii Opel, a dezvăluit planurile pe care le are pentru modelului Astra de nouă generaţie.

Automobilul care era cândva deosebit de popular va trece pe baza platformei modulare franceze EMP2 şi va intra pe linia de asamblare a uzinei din Russelsheim deja în 2021. Premiera-i respectiv va fi mai devreme.

*Imaginile din articol sunt de tip render şi prezintă viziunea unor designeri independenţi asupra exteriorului noii Astra.

Actuala Astra (generația K, a cincea la număr) este produsă începând cu anul 2015 şi deja își pierde rapid din popularitate: dacă în 2016 în Europa au fost vândute 250.410 exemplare, atunci în 2018 doar 158.674 de maşini. Pentru comparaţie rezultatele lui VW Golf în 2018 (445.754) şi ale lui Ford Focus (199.197).

În acest an vânzările continuă să cadă: doar 47.584 de unități au fost vândute în primele patru luni, -18.9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Alte modele cheie ale mărcii pierd, de asemenea, cota de piață, însă cei de la PSA nu se lasă descurajați, ci lucrează în a actualiza cât mai repede posibil gama de produse ale Opel, astfel încât să nu mai depindă de restricțiile tehnologice și economice impuse de General Motors în 2017, atunci când marca germană a trecut sub aripa francezilor.

În Germania, schimbarea proprietarului Opel nu a impresionat pe nimeni: fanii brandului se tem că îşi va pierde identitatea sa națională și va începe să producă doar nişte copii ale modelelor Peugeot/Citroen. Însă cei de la PSA nu sunt chiar aşa de naivi şi înţeleg foarte bine că o astfel de strategie nu va duce la nimic bun, și, prin urmare, cel puțin la nivelul de proiectare încearcă să separe Opel de modelele franceze. Noul Corsa este un bun exemplu.

O doză de optimism vine şi de la faptul că francezii au abandonat poziționarea Opel ca un brand de maşini scumpe (o astfel de etichetă a încercat să o impună GM) și au relaxat politica preţurilor, astfel încât noile modele vor fi mai accesibile decât predecesorii lor. Acest lucru nu le va aduce decât zâmbetul pe buze celor care de mulţi ani aleg Opel-uri pentru raportul preţ/calitate optim.

Aşadar, Opel a anunțat că noua Astra pe platforma EMP2 (actualmente folosită de Peugeot 308) va fi lansată în 2021 la uzina centrală a companiei din Russelsheim, ceea ce înseamnă că modelul se va întoarce în patrie după şase ani de la sfârşitul producţiei Astra J. Pentru acest lucru, managerii Opel chiar intenţionează să angajeze câte 120 de oameni anual, ceea ce ar fi şi un “balsam” pentru sindicatele germane, care sunt profund supărate de măsurile de austeritate și reducerile inițiate de către șefii grupului PSA. Cel mai probabil, de noi forţe de muncă vor fi necesare din cauza specificul producției de automobile electrice, asta pentru că noua Astra va avea o astfel de versiune.

În plus față de Russelsheim, unde se va face paralel cu Insignia, noua Astra va fi produsă la o altă uzină europeană, însă nu se precizează unde. Actuala generaţie se asamblează în Ellesmere Port (Marea Britanie) şi Gliwice (Polonia), iar în contextul Brexit-ului viitorul uzinei de pe statul insular este sub semnul întrebării.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/