Noul Ford Focus RS apare în 2020 şi din câte se pare va fi un hibrid. Primele detalii

0

În anul care vine este aşteptată premiera noii, celei de-a patra generaţii a modelului de top Ford Focus RS. Câteva detalii interesante sau mai bine spus primele informații referitoare la partea-i tehnică se fac cunoscute prin intermediul presei britanice de profil.

Noul Ford Focus RS, render digital neoficial

Modelul Focus RS din a treia generație, cu o capacitate de 350 CP/440 Nm și un sistem inteligent de tracțiune integrală, nu s-a dovedit a nu fi cea mai rapidă şi atractivă prin hot-hatch-urile cu AWD. De exemplu, timpul de tur înregistrat în 2016 pe Nurburgring de către Christian Gebhardt de la revista German Sport Auto, a fost de 8:06 minute.

Pentru comparație, acelaşi Renault Megane RS Trophy-R cu 300 de CP şi tracţiune faţă doar, a cucerit legendarul circuit în 7 minute şi 40.1 secunde.

Cu toate acestea, al treilea Focus RS şi-a câștigat o bună reputație în rândul pasionaților de mașini sport care știu să le “călărească”: are un șasiu superb reglat și o cutie de viteze manuală cu 6 trepte de necontestat.

Din 2017, Ford a oferit de asemenea modelul cu un diferențial Quaife cu alunecare limitată pentru puntea frontală și o frână de mână electronică Drift Stick, care făcea controlul maşinii mai uşor în deparaje. Pe puntea din spate a existat un reductor unghiular cu două cuplaje individuale, marca GKN, care livra putere pe fiecare din cele două roţi.

Colegii de la Car au aflat că tot GKN va furniza sistemul de antrenare a punții spate pentru noul Focus RS, care va fi lansat anul viitor, iar două cuplaje (ambreiaje) individuale multi-disc vor continua să trimită energie roților din spate. Cu toate acestea, componentele vor fi integrate acum într-un “nod” numit eTwinsterX, împreună cu un mic motor electric și un reductor în două trepte.

GKN eTwinsterX nu prevede livrarea de putere în afara arborelui cotit, ceea ce înseamnă că roţile spate vor fi puse în mişcare exclusiv de un motor electric cu o capacitate de 120 kW (163 CP), în timp ce reductorul în două trepte este necesar pentru a atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Sub capotă, potrivit surselor colegilor britanici, noul Focus RS va avea același motor turbo EcoBoost cu patru cilindri şi cu un volum de 2.3 litri, care încorporează injecție directă de combustibil, sistem de distribuție dual (admisie-evacuare) și turbocompresor cu canal dublu, printre altele, pentru a putea genera 350 CP si cuplu maxim de 440 Nm (470 Nm supraalimentat).

Însă, mai nou va fi completat de un demaror-generator ca funcţionează la 48 V şi va îmbunătăți capacitățile de tracțiune ale motorului pe benzină la viteze mici, dar şi va contribui la reducea nivelului de emisii. Respectiv, puterea totală ar putea creşte până la minim 400 de CP!

Detalii despre cutia de viteze pe care o va avea noul model nu se cunosc, însă pe fundalul hibridizării aceasta la sigur va fi una automată.

Noul Ford Focus RS, render digital neoficial

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-test-drive-noul-ford-focus-st-hot-hatchul-cu-280-de-cai-putere/

(video) Drag race: BMW M140i vs Mercedes-AMG A 35 vs VW Golf R vs Audi S3 vs Ford Focus RS

(video) Tuning de casă. Ford Mustang este acum disponibil cu motor de la Focus RS

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata