(video) Tuning de casă. Ford Mustang este acum disponibil cu motor de la Focus RS

Modelul hot-hatch Ford Focus RS nu se mai produce de aproape un an de zile şi la fel încă nu a apărut o nouă generaţie. Însă ce piedică ar exista în ai folosi motorul deja bine testat?

Asta s-au întrebat americanii de la Ford Performance şi au decis în cele din urmă să comande de la uzina din Valencia o nouă variantă a acestui motor, dar modificată şi rafinată la unele capitole pentru a fi montat sub capota modelului Mustang. Adaptarea a durat 10 luni de zile.

Numele complet al noii versiuni/pachet este Ford Mustang EcoBoost High Performance Package şi poate fi comandat pe orice maşină, coupe sau decapotabilă cu motor cu patru cilindri, indiferent de nivelul de echipare.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul Ford Focus ST – cu un benzinar cu 280 de CP sau cu un diesel cu 190 CP

Motorul EcoBoost de 2.3 litri a fost echipat cu un turbo compresor twin-scroll puţin mai mare în dimensiuni (+5%) şi cu o turbină de 63 mm ce împarte fluxurile de gaze în două canale. De asemenea, s-a instalat un radiator mai mare, s-a reconfigurat unitatea electronică de control şi a fost învăţat să lucreze mai bine fie cu transmisia automată cu 10 trepte SelectShift, fie cu cea manuală cu şase rapoarte Getrag. Rezultatul este cel mai puternic Mustang cu motor cu patru cilindri din istorie.

Cu toate acestea, puterea motorului a fost redusă la 335 CP, comparativ cu cei 350 ai lui Focus RS, însă cuplul maxim a rămas la nivelul de 475 Nm, 90% din el fiind disponibil acum într-un interval mai larg: 2.500-5.300 rpm (zona roşie începe la 6.500). O astfel de maşină poate accelera de pe loc şi până la 97 de km/h în 4.5 secunde şi mai poate atinge o viteză maximă de 250 de km/h (cu 16 km/h mai mulţi decât o maşină cu pachet EcoBoost Performance Package şi cu 55 de km/h mai mulţi decât poate atinge un EcoBoost Mustang de bază).

Ajută la livrarea celor 145 de CP per litru şi un eșapament complet activ cu patru terminaţii şi cu o “voce” modificată. Greutatea maşinii este distribuită în raport de 53/47.

Vezi şi: (video) SEMA 2018: Custom Recreations a prezentat interpretarea modernă a lui Ford Mustang Boss 429

Cu toate acestea, acest pachet de performanţă pregătit cu ocazia aniversării a 55 de ani de la apariţia muscle car-ului nu este limitat doar la un motor mai puternic. De asemenea, include:

  • bare stabilizatoare întărite pe ambele axe (una întreagă de 32 mm în faţă şi alta tubulară de 21.7 mm pe spate);
  • o bretea sub capotă care se întinde între amortizoarele frontale (pentru o precizie mai mare a direcției şi pentru a întări partea frontală a şasiului);
  • mecanisme de frânare față cu patru pistoane în etriere şi discuri de 353 mm (de la modelul Mustang GT cu V8);
  • suspensie complet independentă;
  • diferențial cu alunecare limitată instalat pe puntea din spate;
  • servodirecţie electrică, ABS şi ESP tunat specific;
  • cinci moduri de rulare selectabile de şofer;
  • jante din aluminiu de 19 inci cu anvelope de vară 255/40R;
  • un nou splitter negru mai larg, o nouă placă de protecţie şi optimizată aerodinamic a dedesubtului motorului, noi prize de aer pentru răcirea frânelor, o grilă neagră a radiatorului, corpuri ale oglinzilor retrovizoare vopsite în magnetic gray, un nou spoiler spate, insigne şi benzi decorative în metallic gray pe capotă;
  • un panou de bord cu ceasuri din aluminiu şi alte două indicatoare pe consola centrală ce indică presiunea uleiului motorului şi turbo boost-ul.

Dar asta nu este tot! Pentru o acceleraţie laterală mai mare şi pentru o putere de oprire mai bună se mai pune la dispoziţie un EcoBoost Handling Package. Acesta include mecanisme de frânare semi-metalice, nişte amortizoare magnetoreologice MagneRide cu setări optimizate, un diferenţial Torsen cu alunecare limitată pe puntea din spate, nişte roţi cu jante mai late din aluminiu, de 19 inci şi cu anvelope 265/40R Pirelli P Zero Corsa4, dar şi o bară stabilizatoare spate non-tubulară de 24 de mm.

Noul EcoBoost Handling Package se poate instala doar pe un Mustang coupe, în combinaţie cu ambele cutii de viteze disponibile.

Preţurile de start a unor astfel de maşini vor fi anunţate la sfârşit de primăvară.

Printre altele, Ford anunţă modificările pe care le primeşte modelul Mustang pentru gama anului 2020. Sistemul FordPass Connect vine acum standard şi permite proprietarilor să interacționeze cu maşinile lor prin intermediul unui smartphone. Folosind o aplicație mobilă, proprietarii pot localiza mașina lor parcată, o pot încuia și debloca, pot verifica starea sa, cum ar fi nivelul de combustibil în rezervor, a celui de ulei și alertele de întreținere. Pentru modelele Mustang echipate cu transmisie automată sistemul mai oferă o funcţie de pornire a motorului de la distanță. Disponibilitatea acestor caracteristici variază în funcție de piață.

Disponibil este şi sistemul SYNC 3 cu AppLink, care adaugă comunicații îmbunătățite de recunoaștere vocală, 911 Assist și două porturi USB cu încărcare inteligentă. Patru noi culori pentru caroserie includ nuanţele Grabber Lime, Iconic Silver, Red Hot Metallic Tinted Clearcoat şi Twister Orange. Standard pe modelul de bază vin acum nişte jante de 17 inci din aluminiu, vopsite într-o culoare argintie.

Vezi şi: (video) Noul Ford Mustang Shelby GT500 are un eşapament cu patru moduri de funcţionare. Cum sună fiecare

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/