(video) Poate un Peugeot să coste peste 100000 de euro? Dacă e noul 308TCR, da!

Peugeot a început anul 2018 prin a prezenta o maşină pentru curse, creată pe baza modelului 308 GTi şi care are un preţ fix de 109.000 euro.

Viitorii proprietari care îşi vor primi comenzile abia în aprilie vor putea participa cu un astfel de sportcar la o serie largă de curse, printre care: noul campionat WTCR, seriile touring internaţionale VLN (din Germania), CER (Spania), CITE (Italia), BGDC (Belgia), dar şi în cursele care se desfăşoară pe o durată de 24 de ore!

Vezi şi: (foto) Peugeot a arătat un supercar a cărui motor poate fi turat până la 10000 de rpm

Aşa după cum am menţionat, noutatea este făcută pe baza unui 308 GTi, însă are un ecartament mai mare, o suspensie de curse reglabilă, un interior din care s-a scos aproape tot ce este greu şi un kit exterior aerodinamic cu un spoiler uriaş.

Sub capotă se află acelaşi propulsor turbo de 1.6 litri, dar din care s-au stors 350 de cai putere şi 420 Nm de cuplu (disponibili de la 3.000 de rpm). Cutia de viteze este secvenţială cu şase trepte, iar tracţiunea este pe puntea din faţă. Se mai găsesc pe această maşină anvelope Michelin cu jante de 18 inci şi mecanisme de frânare cu discuri de 378 şi 270 de mm.

Vezi şi: (video) Peugeot i-a dăruit lui Sebastien Loeb o maşină cu 875 de cai putere

Peugeot dă asigurări clienţilor că automobilul este într-atât de fiabil, încât poate parcurge peste 5000 de kilometri fără nicio defecţiune, ceea ce este o distanţă de două ori mai mare decât cea parcursă într-un sezon WTCR. În acelaşi timp se anunţă că exploatarea automobilului sport pe un kilometru costă circa 4.5 euro.

Procesarea comenzilor pentru noul 308TCR a fost deschisă astăzi. Hatchback-ul va fi arătat şi la Salonul Auto de la Geneva.

În context, trebuie de menţionat că noul campionat WTCR s-a format în urma deciziei de a unifica campionatele WTCC şi TCR. Primul sezon al acestuia va demara în aprilie 2018, iar pe lângă acest Peugeot vor concura şi modele modificate VW Golf GTI, Hyundai i30 N, Honda Civic Type R, Audi RS3 LMS sau Renault Megane RS.

Vezi şi: (video) Carambol masiv chiar în primul tur al unei curse: 16 maşini au fost avariate

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/