Nu ajută sau nu se presară unde şi cât trebuie? Câte tone de material antiderapant s-au folosit noaptea trecută

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA „Drumuri”. Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, în zona de Nord-Centru și cea de Sud s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului din seara zilei de ieri, de la ora 17:00 şi până astăzi dimineaţă la ora 7:00, însă accidente grave oricum s-au produs.

În vederea asigurării viabilității drumurilor pe timp de iarnă, s-au efectuat lucrări de prevenire, combaterea lunecușului și înzăpezirii. În procesul tehnologic au fost antrenaţi 340 de muncitori rutieri, 3309.8 tone de material antiderapant mecanizat, 285.4 tone de material antiderapant manual, 261.8 tone de sare tehnică şi 161 de utilaje speciale.

În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale. Totuşi, Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condițiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Recomandări de la ASD:

  • În cazul în care poleiul apare pe suprafeţe mari (ploi sau lapoviţe urmate de scăderea bruscă a temperaturii) este indicat să întrerupeți deplasarea şi să aşteptaţi ca suprafaţa carosabilă să fie tratată cu materiale antiderapante. În caz contrar, continuarea deplasării poate fi extrem de periculoasă!
  • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.
  • Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor.
  • Fiţi atenţi la drum, în condiţiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localităţi, iar ei se deplasează pe carosabil.
  • Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acesteia.

Cmentariile sunt închise