#Nu e glumă: De sâmbătă şi până marţi, în Moldova litrul de motorină va costa aproape 28 de lei

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie (ziua păcălelilor şi farselor), însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica câteva articole, dacă nu toate, cu hashtagul special #Nu e glumă, pentru că faptele şi evenimentele descrise sunt o realitate, adevărate!

Începând cu ziua de sâmbătă, 2 aprilie, şi până marţi, 5 aprilie, vor fi valabile următoarele tarife plafon la carburanţi. Benzina 95 nu va costa mai mult de 27.47 lei pentru un litru, iar motorina mai mult de 27.88 lei.

Din câte puteţi observa, tarifele plafon stabilite astăzi au crescut infim. Să fie acesta un semn că ar urma o curbă descendentă a prețurilor? Aşteptăm să vedem ce va spune ANRE marţi.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară.

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanţii fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata