(video) O nouă echipă de Formula 1 se vede la orizont

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Campionul F1 din 1978, Mario Andretti, a declarat într-o postare pe Twitter că fiul său Michael Andretti a depus deja o cerere la FIA pentru a înregistra o nouă echipă numită Andretti Global. Dacă cererea va fi aprobată, lista participanților în cadrul competiției de top va fi completată cu o nouă echipă în 2024!

Andretti susține că fiul său a îndeplinit toate formalitățile, iar cererea sa este conformă cu toate cerințele impuse de FIA. Astfel spus, Michael Andretti are în buzunar şi cele 200 de milioane de dolari pentru a plăti aşa-zisa taxă de intrare. La momentul de faţă nu se menţionează nimic despre careva sponsori sau furnizori de agregate.

Însăşi Michael Andretti nu este un novice în motorsport, ci un jucător cu experiență şi chiar fost pilot de F1 în sezonul din 1993, de partea McLaren! Acesta are în prezent active echipe în seriile IndyCar și Formula E!

FOTO: Indycar.com

În plus, spre deosebire de o altă echipă oficială americană – Haas – Andretti Global poate aduce cel puţin un pilot american pe circuitele de Formula 1.

Un potenţial candidat este văzut Colton Herta în vârstă de 21 de ani, cea mai tânără persoană care a câștigat vreodată o cursă din seria IndyCar, actualmente pilot al Andretti Autosport din seria americană. Participarea sa în Formula 1 îi poate oferi lui Andretti un sprijin suplimentar din partea fanilor de peste ocean.

Dacă planurile lui Andretti vor fi puse în aplicare, echipa sa va deveni a 11-a în lista actualelor. Numărul echipelor participante în F1 nu a depășit 10 din 2016, acesta fiind ultimul sezon pentru Manor Racing.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/