(P) Cel mai important eveniment din industria automotive din țară – AUTOMOTIVE FORUM MOLDOVA 2023

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Articol de: AUTOMALL

Pe 16 septembrie, subdiviziunea de afaceri în domeniul automotive al Concernului AMG – AUTOMALL, EUROGARAGE, GROUPAUTO și TECHNOCAR – au desfășurat un eveniment grandios pentru industria auto din Moldova – AUTOMOTIVE FORUM MOLDOVA 2023. Forumul a adunat profesioniști din industria pieselor și service-urilor auto pentru a aborda o temă crucială – evoluția pieței de piese auto.

Forumul a înregistrat un număr record de participanți – peste 1.500 de vizitatori, fapt ce subliniază relevanța evenimentului pentru comunitatea de afaceri și pentru profesioniștii din domeniu.

Președintele Concernului AMG, Oleksii Vynogradenko, a deschis forumul și a subliniat importanța organizării AUTOMOTIVE FORUM MOLDOVA 2023 și a evenimentelor similare în alte domenii de afaceri din Republica Moldova.

Oleksii Vynogradenko a adus mulțumiri participanților la forum – principalilor furnizori mondiali de piese auto, clienților companiilor din divizia automotive a Concernului AMG din diferite regiuni ale Moldovei, companiei organizatoare a evenimentului Media Show Group și administrației Chișinău ARENA. Președintele AMG a exprimat, în mod special, aprecierea sa pentru echipa de profesioniști a Concernului AMG care a transformat această idee într-un eveniment de succes.

Discursul lui Oleksii Vynogradenko s-a încheiat cu un îndemn pentru toți participanții la forum – să obțină beneficii maxime și să profite de interacțiunile dintre toți actorii din piața automotive din Moldova.

Dacă întrebați orice proprietar de service auto sau magazin de piese auto despre provocările cu care se confruntă zilnic în activitatea lor, unul dintre cele mai frecvente răspunsuri va fi „lipsa sprijinului pentru afacere” și „lipsa personalului calificat”.

La AUTOMOTIVE FORUM MOLDOVA 2023, companiile din cadrul Concernului AMG au prezentat soluții pentru fiecare dintre aceste provocări. Directorul executiv al rețelei naționale de service-uri auto EUROGARAGE, Denis Nevedomschi, a prezentat o franciză unică pentru piața de service auto din Moldova. Pavel Guțu, vicepreședintele subdiviziunii automotive a Concernului AMG, a anunțat lansarea Academiei AMG, care va oferi, începând cu această toamnă, două cursuri educaționale inovatoare: „Administrator de service auto” și „Mecanic auto – Nivel de bază”.

Momentul culminant în programului forumului a fost o analiză a provocărilor și perspectivelor pieței auto din Moldova. Pavel Guțu a împărtășit instrumente concrete care vor ajuta fiecare participant de pe piața auto să facă pași siguri către dezvoltarea afacerii sale și evoluția industriei în ansamblu.

Forumul a fost un eveniment plin de succes. Principalele cifre de referință includ:

  • Peste 1500 de participanți.
  • 57 de reprezentanți ai furnizorilor europeni cu renume mondial din 12 țări.
  • 22 de seminare business și tehnice.
  • Două jocuri business pentru dezvoltarea abilităților de administrare a afacerilor.
  • 40 de standuri expoziționale unde companiile au prezentat produsele și soluțiile lor pentru afaceri.
  • Loterii și tombole cu premii, test-drive-uri și expoziție auto.

AUTOMOTIVE FORUM MOLDOVA 2023 a devenit nu doar un forum de schimb de cunoștințe și experiență, ci și o sursă de inspirație pentru participanți, subliniind importanța eforturilor comune și a dezvoltării profesionale în cadrul industriei auto. Totul depinde doar de noi înșine!

Concernul AUTOMALL GROUP include astăzi şapte companii – compania mamă AMG și altele şase cu două direcții de afaceri: Automotive și IT.

Direcția de afaceri Automotive este reprezentată de patru companii:

  • AUTOMALL – cel mai mare furnizor și distribuitor național de piese și componente auto.
  • GROUPAUTO MOLDOVA – uniunea națională de achiziții, care adună opt distribuitori independenți de piese auto.
  • EUROGARAGE – rețea de 14 stații tehnice, prezentă în toate regiunile Moldovei.
  • TECHNOCAR – rețeaua de ateliere tehnice din Moldova, specializate în lucrari de reparație a caroseriei.

Segmentul de afaceri IT din cadrul grupului AUTOMALL GROUP include două companii care dezvoltă și implementează cu succes soluții IT inovatoare la nivel mondial:

  • ITWorks – se specializează în dezvoltarea și implementarea diverselor soluții IT în Europa, CSI și SUA, colaborând cu Banca Mondială și UNDP în proiecte de dezvoltare socială și cu guvernul Republicii Moldova în proiecte guvernamentale.
  • ITSales – se specializează în exportul de soluții IT în țările UE și SUA, oferind clienților acces la produse și inovații de ultimă oră dezvoltate de ITWorks.

P.

Cmentariile sunt închise