(P) Cele mai interesante detalii despre noul GEELY ATLAS

Articol de: GEELY Moldova

Cele mai interesante detalii despre noul GEELY ATLAS

Vedere frontală

Grila radiatorului se aseamănă cu împrăștierea undelor radio în vastul cosmos. Modelele geometrice reflectă lumina farurilor, creând efecte frumoase de lumină și umbră. Luminile de zi arată ca niște comete albe ca zăpada, cu cozi lungi. Un grup de faruri LED sofisticate și sigla strălucitoare GEELY decorează fața mașinii, creând o imagine a cerului înstelat. Combinația acestor elemente devine semnul distinctiv al noul ATLAS.

Optica frontală

Farurile LED digitale stabilesc noi standarde în siguranța auto. Acestea sunt primele lentile LED duble înguste, cu o înălțime de numai 15 mm pe verticală, care emit o lumină puternică pe o distanță de până la 168 de metri. Sunt atât de puternice încât o mașină poate ilumina un teren de fotbal.

Lumini de mers în marșarier

Partea din spate este decorată cu o bandă impresionantă de lanterne digitale cu efect de săgeată, care se transformă fără probleme în stopuri elegante și moderne în formă de Y. Acestea sunt formate din 290 de LED-uri super roșii cu o lungime de undă de 633 nm. Utilizarea policarbonatului cu două straturi, care este utilizat în microscoape și ocularele costumelor spațiale, face posibilă ca farurile să fie clare și transparente.

Scaunul șoferului

Scaunul șoferului Air-Sofa este primul scaun certificat Comfort Star de la CATARC. A fost creat ținând cont de caracteristicile anatomice: umplerea interioară a tapițeriei din microfibră pe bază de apă se adaptează la conturul corpului șoferului.

Suportul pentru picioare reglabil ajută la ameliorarea tensiunii în zona genunchilor și face călătoriile lungi mai confortabile. Șase direcții de reglare electrică și patru direcții de suport lombar vă permit să personalizați scaunul după propriile preferințe.

Interiorul noului GEELY ATLAS creează un sentiment de atmosferă spațială și a viitorului. Scaunele din piele oferă pasagerilor confort atât în timpul călătoriilor lungi, cât și în ambuteiajele din oraș. Interiorul este decorat cu iluminare LED, care este sincronizată cu sistemul audio.

Un acoperiș panoramic mare vă permite să vă bucurați de priveliștea soarelui și a stelelor. Panoul de instrumente digital dispune de un ecran de 10.2 inchi. La rândul său, ecranul multimedia tactil de 13.2 inchi oferă acces la o gamă largă de funcții și divertisment.

În partea frontală a cabinei, scaunele sunt din piele perforată. Designul lor ergonomic oferă șoferului și pasagerului un confort maxim în timpul călătoriilor. Scaunele din spate au spătare extra-moi, tetiere confortabile și o cotieră pliabilă.

Portbagaj mare

Unic în clasa sa, portbagajul noului GEELY ATLAS poate conține până la 650 de litri de bagaje, ceea ce face transportul obiectelor mari foarte convenabil. Podeaua dublă ascunde un organizator de 67 de litri, iar cele patru compartimente de depozitare ajută la organizarea spațiului și la transportul în siguranță al obiectelor mai mici. Scaunele din spate pot fi rabatate în raport 60:40, creând o suprafață aproape plată și mărind volumul portbagajului până la 1610 litri.

Corp ranforsat

Carcasa de înaltă siguranță este întărită cu o bară de protecție din aliaj de aluminiu din seria aerospațială 7 (Al-Zn-Mg-Cu). Aliajul cu rezistență extrem de mare are un coeficient de absorbție a energiei de coliziune cu 50-70% mai mare decât oțelul convențional. Grinzile de impact triple întăresc partea din față a vehiculului. Unitatea de absorbție a impactului oferă protecție în caz de coliziune. Designul grinzii longitudinale frontale este egal cu lățimea vehiculului și asigură rezistență la compresie. Acoperișul poate rezista la sarcini care depășesc de cinci ori greutatea vehiculului.

Airbaguri

Noul ATLAS este echipat cu airbaguri frontale și laterale care asigură o protecție fiabilă în caz de coliziune. Cele de tip cortină protejează suplimentar capul și partea superioară a corpului șoferului și pasagerilor și împiedică pătrunderea resturilor de sticlă și metal în cabină.

Arhitectura CMA modulară

Platforma CMA cu arhitectură modulară compactă a fost creată de o echipă de experți în reglaj în cooperare cu furnizori europeni de top, precum VOLVO, ZF, Goodyear, Bosch, ITT și alții. Platforma combină funcționalitatea avansată cu beneficiile celor mai bune dezvoltări în domeniul siguranței.

Motor Drive-E de înaltă performanță

Motorul a fost dezvoltat și reglat de ingineri din China împreună cu specialiști europeni, ceea ce a dus la o eficiență și o stabilitate ridicată. A fost inclus în lista celor mai bune 10 motoare de la Ward. Tehnologia de injecție directă în cilindru asigură o combustie completă, o putere stabilă, vibrații minime și o economie mare de combustibil. Datorită încălzirii rapide în trei minute, Drive-E este gata de funcționare în cel mai scurt timp posibil.

ATLAS vine cu două opțiuni de motor:

  • Având un volum de 1.5 litri și turbocompresor, oferă 174 de cai putere și un cuplu maxim de 290 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 9.7 secunde.
  • Versiunea 2.0T oferă și mai multă putere – 218 cai putere și un cuplu maxim de 325 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 8.2 secunde.

Transmisie 7DCT

Transmisia 7 DCT este o transmisie cu șapte trepte și dublu ambreiaj umed. Eficiența sa este cea mai mare din clasa sa – 98%. Schimbarea rapidă a treptelor în 0.2 secunde face conducerea mai dinamică și mai plăcută. Economia de combustibil de 10% în comparație cu transmisiile automate subliniază eficiența sa remarcabilă.

Sistem electronic de stabilizare BOSCH, versiunea 9.3

Sistemul este echipat cu un procesor quad-core de înaltă performanță, care are un consum redus de energie și viteze de calcul mai rapide. Stabilizarea include 10 funcții: ABS, EBD, HBA, TCS, TCS, EBP, VDC, HHC, HAZ, EPB, AUTOHOLD. Acestea formează un sistem cuprinzător de securitate și gestionarea integrată a crossoverului.

Controlul adaptiv al vitezei de croazieră

Controlul adaptiv al vitezei de croazieră ajustează automat viteza vehiculului în funcție de traficul premergător. Sistemul menține o viteză constantă între 30 și 150 km/h. Se pornește prin intermediul butoanelor de pe volan, fără a fi nevoie să apăsați constant pedalele, ceea ce este deosebit de util pentru șofer atunci când călătorește pe distanțe lungi.

AEB-P – frânare automată de urgență și în cazul depistării pietonilor

Recunoaște mașinile, camioanele, motocicletele, bicicletele și pietonii. În cazul în care șoferul nu reușește să apese la timp pedala de frână pentru a evita o coliziune, sistemul aplică automat sistemul de frânare.

LDW – Avertizare la părăsirea benzii de rulare

Face parte din sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare (LKA). Atunci când viteza vehiculului depășește 60 km/h, sistemul se activează automat și urmărește linia benzii de rulare. Recunoaște marcajele benzii de rulare cu ajutorul unei camere monoculare pe o rază de 150 de metri. Dacă vehiculul trece peste marcaj, sistemul vă avertizează cu ajutorul unei atenționări vizuale pe bord, ulterior unei alarme sonore și unei vibrații în volan.

Sistem inteligent de control al fasciculului înalt IHBC

Sistemul IHBC oferă o comutare eficientă între faza scurtă și faza lungă. Reacționează automat la distanța față de vehiculele care se deplasează într-o direcție identică sau opusă. Intervalul de funcționare acoperă viteze de la 40 la 150 de km/h, ceea ce îi permite să funcționeze eficient într-o varietate de condiții pe drum.

Recunoașterea semnelor rutiere TSI

Tehnologia TSI oferă captarea inteligentă a limitelor de viteză. Informațiile despre indicatoare sunt furnizate sub forma unor memento-uri eficiente. Acest lucru ajută la reducerea probabilității de a primi amenzi de circulație.

GEELY ATLAS – E TIMPUL SĂ TRECI LA UN NOU NIVEL!

Până la sfârșitul lunii martie la precomandă beneficiați de un avantaj – 1000 $!

Mai multe detalii despre model puteți vedea pe pagina oficială.

P.

Cmentariile sunt închise