(P) SUV-ul compact Volvo EX30, complet electric, oferă un nou nivel de siguranță în oraș

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Articol de: Volvo Cars Moldova

Este cel mai compact SUV al nostru, dar viitorul Volvo EX30, complet electric, este foarte sigur, datorită celor 96 de ani de experiență și inovație în acest domeniu. Suntem un lider în siguranță, întotdeauna am fost și vom fi, și nu vom coborî nivelul nostru de siguranță în EX30 – avem grijă atât de tine, cât și de ceilalți în condiții urbane.

De exemplu, pe drumurile cu trafic intens din orașe, ușă mașinii care se deschide din greșeală în drumul unui biciclist este responsabilă pentru un număr semnificativ de accidente de bicicliști. În unele orașe, așa-numitele accidente de tip dooring reprezintă aproximativ o treime din totalul accidentelor de bicicliști raportate, iar potrivit Cycling UK, 60 de persoane în medie sunt lovite sau grav rănite de portierele mașinilor în fiecare an numai în Marea Britanie.

Pentru a contribui la evitarea unor astfel de incidente, viitorul Volvo EX30 este echipat cu un sistem de alertă la deschiderea portierelor, care vă poate avertiza prin semnale vizuale și sonore ori de câte ori sunteți pe cale să deschideți portiera în fața unui biciclist sau a unui alt utilizator din trafic.

Alerta la deschiderea ușii este una dintre numeroasele funcții ale Safe Space Technology cu care este echipat Volvo EX30 integral electric, tehnologie care ilustrează modul în care ne-am aplicat standardele înalte de siguranță în noul nostru SUV de dimensiuni mici. Este conceput pentru a fi sigur pentru oraș, cu o tehnologie special concepută pentru a proteja oamenii în mediul urban aglomerat.

„Ne-am concentrat de mult timp asupra siguranței în mediul urban, unde mașinile împart spațiul cu pietonii și bicicliștii. Cu Volvo EX30 creștem siguranța în trafic urban la un nivel superior, creând un SUV compact care este partenerul tău perfect pentru o călătorie confortabilă, în timp ce are grijă de tine și de alte persoane pe străzile aglomerate ale orașelor cu trafic intens.”

Åsa Haglund, șeful Centrului de siguranță Volvo.

Siguranță prin protecție de ultimă oră

Cel mai mic SUV de la Volvo Cars de până acum, noul EX30 este la fel de sigur pe cât te-ai aștepta de la un SUV Volvo. Pe baza cunoștințelor noastre speciale în domeniu siguranței și a cercetărilor efectuate în urma unor accidente reale, EX30 este conceput pentru a ajuta șoferul și pasagerii să fie protejați în caz de accident. Aceasta o face prin intermediul unei tehnologii de ultimă generație în domeniul sistemelor de siguranță, precum și printr-un design structurat de înaltă clasă care îndeplinește cerințele noastre ambițioase de siguranță proprie – concepută pentru a pregăti automobilele noastre pentru diferite cazuri reale.

Protejarea persoanelor care se află în interiorul automobilului în caz de accident a fost mereu o prioritate de bază pentru noi. Pentru că este un automobil electric, ne-am concentrat foarte mult pe siguranța bateriei. Șasiul și carcasa de siguranță sunt create din diferite forme de metal de înaltă rezistență care echilibrează în mod eficient impactul unui accident.

Montanții A și C, precum și acoperișul sunt, de asemenea, întăriți pentru un design structural optim, pentru a contribui și mai mult la protecția persoanelor din interiorul mașinii. EX30 include, de asemenea, o pernă de siguranță laterală în interiorul scaunului șoferului, proiectată pentru a ajuta la reducerea leziunilor la nivelul capului și al pieptului în cazul unui impact lateral.

Totuși, pe lângă standardele noastre de înaltă siguranță, Volvo EX30 oferă, de asemenea, o gamă avansată de noi elemente de siguranță activă care ajută la protejarea persoanelor din interiorul și din exteriorul automobilului.

O mașină care te susține atunci când ai nevoie

În interiorul modelului EX30, un nou sistem avansat de avertizare a șoferului este inclus în dotarea standard și are grijă de tine când nu ești în cea mai bună formă. Pe lângă detectarea mâinilor pe volan, automobilul dispune și de un senzor special, care funcționează pe baza unor algoritmi puternici și este amplasat în spatele volanului, care detectează mișcările ochilor și a feței de aproximativ 13 ori pe secundă. În acest mod, EX30 poate să înțeleagă dacă sunteți obosit, somnoros sau neatent, chiar dacă nu v-ați dat seama de acest lucru.

În oraș, funcția de frână automată în cazul intersecțiilor este concepută pentru a vă ajuta să evitați accidentele în aceste zone. În cazul în care un alt automobil vă trece pe neașteptate prin fața dumneavoastră, funcția de frânare automată este concepută pentru a opri automobilul și pentru a vă ajuta să reduceți sau să evitați o coliziune.

Pe scurt, ca orice automobil Volvo, noul EX30 este echipat cu o gamă largă de sisteme de siguranță active destinate conducătorului auto. Vom prezenta mai multe detalii despre toate tehnologiile de siguranță și de asistență pentru șofer pe care le oferă EX30 la momentul lansării.

Pe 7 iunie, noul SUV Volvo EX30, complet electric, își va face debutul la nivel mondial. La aceeași dată, va deveni și disponibil pentru comenzi sau pre-comenzi pe anumite piețe.

Despre Volvo Cars în Moldova

În Moldova Volvo Cars este reprezentat de DAAC-Autosport SRL.

Despre Volvo Car Group

Volvo Cars a fost fondată în 1927. Astăzi, este una dintre cele mai cunoscute și respectate mărci de automobile din lume, cu vânzări către clienți din peste 100 de țări. Volvo Cars este listată la bursa Nasdaq Stockholm, unde este tranzacționată sub simbolul “VOLCAR B”.

Volvo Cars își propune să ofere clienților libertatea de a se deplasa într-un mod personal, durabil și sigur. Acest lucru se reflectă în ambiția sa de a deveni un producător de automobile complet electrice până în 2030 și în angajamentul său de a reduce în mod constant amprenta de carbon, cu obiectivul de a fi o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040.

Descrierile și datele din acest material de presă se referă la gama internațională de automobile Volvo Cars. Caracteristicile descrise pot fi opționale. Specificațiile vehiculelor pot varia de la o țară la alta și pot fi modificate fără notificare prealabilă.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/