Pentru prima dată în Moldova: Investigație în privinţa unui operator de platforme digitale de servicii de taxi

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Consiliul Concurenței din Republica Moldova anunţă că a iniţiat o investigaţie referitor la semnele de abuz de poziţie dominantă de către operatorul care gestionează aplicaţiile digitale Yandex Go şi Yandex Pro.

La data de 23.01.2023, plenul Consiliului Concurenței a dispus inițierea unei investigații referitor la semnele de abuz de poziție dominantă de către întreprinderea care gestionează aplicațiile digitale Yandex Go și Yandex Pro utilizate la prestarea și folosirea serviciilor de taxi.

Investigația a fost inițiată după examinarea prealabilă a unei plângeri depuse în adresa Consiliului Concurenței la începutul lunii decembrie 2022.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței urmează să efectueze analiza detaliată a piețelor relevante, să stabilească dacă întreprinderea vizată are poziție dominantă pe piețele relevante ce vor fi stabilite și dacă practicile aplicate de companie constituie abuz de poziție dominantă.

Este o primă investigație în Republica Moldova care vizează platformele digitale și eventuale practici anticoncurențiale aplicate prin intermediul unor astfel de platforme.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata