Poliţia a făcut totalurile. Numărul şoferilor beţi şi al vitezomanilor, depistaţi în zilele de sărbătoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În perioada 15-17 aprilie, în urma activităților desfășurate pe întreg teritoriul țării, inspectorii de patrulare au depistat 2.541 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. Practic jumătate din numărul total vizează vitezomanii.

Astfel fiind spuse:

  • 1.137 de șoferi au apăsat pe accelerator, chiar dacă a fost umed pe drumuri din cauza precipitațiilor și a persistat ceață densă;
  • 356 de conducători auto au încălcat regulile de nerespectare a indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere;
  • 231 au încălcat regulile de oprire a unui vehicul;
  • 178 au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranţă;
  • 41 nu au cedat trecerea legală pietonilor sau bicicliștilor;
  • 49 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii, fiind depistați în stare de ebrietate, dintre care 21 în stare de ebrietate avansată.

La aceştia din urmă se mai poate adăuga, pentru un număr rotund, cazul de astăzi din satul Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul. Un echipaj INSP a depistat un bărbat de 47 de ani, conducând un ATV în stare de ebrietate. Avea 1.26 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Acum va fi cercetat penal.

Agenții de patrulare au mai intervenit în 117 cazuri, apeluri parvenite la Serviciul Unic 112. Iată câte apeluri la 112 s-au făcut în total!

Cmentariile sunt închise