Noul Polestar 3 va fi făcut pe baza noului Volvo XC90 şi va fi mai luxos decât el

Polestar, un sub brand electric al cărui co-proprietar este Volvo Cars, a anunţat în această vară că pregătește un automobil nou, un SUV, numit laconic – 3. Car and Driver a realizat de curând un interviu cu Thomas Ingenlath, șeful Polestar, în cadrul Salonului Auto Internaţional de la München, în urma căruia au fost scoase la iveală noi detalii despre el.

Potrivit top managerului, mașina electrică va primi o siluetă interesantă cu un acoperiş care cade pe spate, precum şi maximum două rânduri de scaune. Lansarea maşinii este programată pentru 2022.

În ceea ce privește dimensiunea, Polestar 3 va fi comparabil cu a treia generație Volvo XC90, pe baza căreia va fi şi construit! Însă modelul va fi mai puternic și chiar mai luxos decât XC90.

Polestar 3 va fi oferit în două versiuni de propulsie: cu un singur motor electric sau cu două.

“Cred că este o decizie foarte bună. Versiunea cu două motoare, da, oferă mai multă putere și accelerație mai bună, dar nu toți cumpărătorii au nevoie de o rachetă, aşa cum nu toţi au nevoie de tracțiune integrală. În Norvegia și Austria, clienții noștri preferă mașinile cu tracțiune integrală, dar, de exemplu, în Statele Unite și China, există mulți cumpărători cărora le este suficient un singur motor”.

Polestar 3 va fi oferit exclusiv cu două rânduri de scaune.

“Nu am nimic împotriva a trei rânduri de scaune, dar clienții noștri au cerut diluarea obișnuitului XC90 și modelului premium Polestar 3. Dar refuzul la cel de-al treilea rând va face ca linia acoperişului să fie mai rapidă, ceea ce va face modelul mai dinamic, dar şi mai autonom respectiv. În plus, mai mult spaţiu va fi disponibil pentru pasagerii din al doilea rând, ceea ce conferă într-adevăr o senzație de lux”.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul Volvo Concept Recharge – conceptul noului XC90

Producția noului Polestar 3 va începe anul viitor la fabrica Volvo din Carolina de Sud, iar vânzările vor demara spre sfârșitul anului. Alături de acesta vor fi asamblate modelele S60 şi XC90 de nouă generaţie.

Dincolo de modelul 3, Polestar se angajează să construiască o versiune de producție a conceptului său elegant Precept. În ciuda schimbării aparent de neoprit a pieței către SUV-uri, Ingenlath insistă asupra faptului că decizia de a pune pe linia de asamblare un sedan cu acoperiș scăzut este cea potrivită.

“Cred cu adevărat într-o lume în care toată lumea nu este mulțumită de un singur fel de mâncare – ar fi atât de plictisitor. Majoritatea restaurantelor încearcă să răspundă diferitelor gusturi, iar a fi o marcă care ar avea doar SUV ar fi terifiant pentru mine”.

În timp ce prezicea că Polestar 2 va fi bestsellerul mărcii la nivel global, Ingenlath a spus că Polestar 3 ar trebui să contribuie la propulsarea producției totale la peste 100.000 de mașini. Acest lucru nu va speria Tesla, dar în cazul în care livrările vor avea loc în termeni scurți, ar face din Polestar una dintre cele mai de succes mărci EV pure.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/