Noul BMW Seria 7 ar putea spune adio motoarelor V8 şi V12. Primele detalii despre BMW i7

BMW a făcut un anunţ mult aşteptat: a confirmat în sfârșit că viitoarea generație Seria 7 va exista inclusiv sub forma unui electromobil!

Știrea a fost făcută publică în cadrul unei conferințe de presă susținută la München de către producătorul german, în care s-a discutat despre viitorul mărcii și al segmentului auto în ansamblu, şi s-a menţionat despre investiţii de peste 30 de miliarde de euro până în 2025 pentru dezvoltarea de tehnologii orientate spre viitor.

Modelul de nouă generaţie va marca un nou punct de reper, potrivit BMW, și va fi oferit cu patru tipuri diferite de propulsie: diesel, benzină, plug-in hybrid și full electric.

“Următoarea generație a BMW Seria 7 va marca un nou punct de reper. Vehiculul emblematic al mărcii BMW va continua să ofere clienţilor “Puterea de a alege” și este setat să fie disponibil cu patru tipuri diferite de propulsie: cu unităţi diesel şi pe benzină de înaltă eficienţă, ca un hibrid plug-in electrificat și, pentru primul dată, ca model complet electric BEV, care va fi echipat cu tehnologie de a cincea generație. Oferirea unei asemenea oferte cuprinzătoare este o expresie clară a aspirației BMW Group de a permite fiecărui client să aleagă tehnologia cea mai potrivită pentru realizarea unei mobilități durabile”.

După cum se aşteaptă, noul BMW Seria 7 electric, care ar putea fi numit I7 (denumire neconfirmată deocamdată) va folosi cea mai avansată tehnologie electrică pe care bavarezii o au în palmares. Sistemul va debuta într-o variaţie deja anul viitor pe noile i4 și iNEXT.

Noua generaţie BMW Seria 7 ar putea să nu mai aibă motoare V8 şi V12. În schimb, modelele de vârf ale gamei vor folosi propulsoare hibride, având cel mai probabil la bază unitatea B58 cu şase cilindri în linie şi de 3.0 litri volum B58. Combinaţiile de agregate vor produce minim 500 de CP, astfel încât vor avea puterea necesară pentru a umple golul lăsat de plecarea popularului V8 twin-turbo de 4.4 litri. Versiunea cea mai puternică va avea, aparent, suficientă putere pentru a înlocui actualul M760Li cu motor V12, deşi nu este exclusă ideea că motorul V8 anterior menţionat va fi electrificat şi folosit exclusiv pentru această aplicaţie.

Oricum, modelul M760Li de nouă generaţie, dacă va exista, nu va mai fi cel mai puternic Seria 7! Şeful BMW a declarat oficial în cadrul aceleiași conferinţe:

“Toate trenurile de rulare ale noului Seria 7 se vor baza pe o singură arhitectură. Și cea de top, cel mai puternic Seria 7 va fi cel electric”, a spus Oliver Zipse.

Conform surselor, noul BMW i7 ar putea pune la dispoziţie două unităţi de propulsie, dar şi două baterii la alegere şi la preţuri diferite evident. Capacitatea seturilor de acumulatori va fi de minim 80 kWh şi de maxim 120 kWh, cu ultimul putând fi atinsă o autonomie de până la 600 de km în ciclu WLTP.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-ce-se-intampla-daca-pui-trei-motoare-electrice-pe-un-seria-5-bmw-are-un-raspuns/

Viitorul BMW i6, concurentul lui Porsche Taycan! Primele detalii

https://autoblog.md/video-bmw-inceteaza-productia-modelului-i8-ce-reprezinta-aceasta-masina-si-pentru-ce-a-fost-creata/

Cmentariile sunt închise