Viitorul BMW i6, concurentul lui Porsche Taycan! Primele detalii

0

Noi informaţii despre un nou electromobil din gama BMW i! În deceniul în care intrăm bavarezii vor scoate pe piaţă o maşină sport cu emisii zero, care va concura nu doar cu noul Porsche Taycan, ci şi cu modele precum Audi e-tron GT, Mercedes-Benz EQS sau aceeași Tesla Model S.

Partea cam proastă a acestei veşti este că presupusul model ar putea apărea ultimul, după ce primele trei maşini din cvartetul menţionat vor cuceri ceva poziţii pe piaţă. O dată preliminară este anunţată ca fiind tocmai 2024!

BMW i Vision Dynamics concept

Conform unor informații neoficiale care au intrat în posesia colegilor de la AutoBlog Italia, noul model care ar putea fi numit BMW i6 va exista în două versiuni, ambele având sistem de tracţiune integrală xDrive, dar şi un tren de rulare compus din două motoare electrice eDrive.

Versiunea standard va avea pe puntea din faţă un agregat care va produce 204 CP, în timp ce al doilea de pe puntea din spate va oferi 340 de CP. Puterea totală s-ar rezuma la 544 de CP, ceea ce îl va transforma într-un concurent direct pentru Porsche Taycan 4S.

Pe de altă parte, a doua versiune va fi de fapt cea de top, M Performance, cu două motoare care vor produce câte 340 de CP, deci per total 680 de CP. Din nou, în această situaţie va fi un concurent pentru Taycan Turbo.

Pe partea de baterii vor exista de asemenea două opțiuni, însă care şi pe ce versiune va sta nu se cunoaşte. Cu o baterie de nouă generaţie pe care o dezvoltă cei de la BMW in-house, cu o capacitate de 90 kWh, maşina va putea rula până la 560 de km în ciclu WLTP. O baterie mai voluminoasă de 120 kWh le va permite proprietarilor să ruleze până la 700 de km până la următoarea reîncărcare.

BMW i Vision Dynamics concept

La fel, colegii din Italia mai notează că BMW i6 va aminti la capitolul proporţii de conceptul i Vision Dynamics arătat în 2017 la Frankfurt, însă în acelaşi timp designul caroseriei va fi făcut în stilul actualului BMW Seria 8 Gran Coupe.

Este planificat ca BMW i6 să nu imite exact Seria 8, dar să devină un model independent spre deosebire de viitoarele i1, i4, i7 sau iX3, care vor fi nişte versiuni electrice ale Seriei 1, Seria 4 Gran Coupe, Seriei 7 şi respectiv X3.

BMW nu a comentat cumva oficial posibila apariție a mașinii electrice i6. Planul de bază al bavarezilor este ca până la sfârșitul anului 2021 să aducă pe piață un sedan electric compact numit i4, SUV-ul iX3 și iNEXT.

https://autoblog.md/foto-ce-se-intampla-daca-pui-trei-motoare-electrice-pe-un-seria-5-bmw-are-un-raspuns/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata