Noul BMW i4 vine pe piaţă sub forma unui Gran Coupe electric cu o autonomie de până la 600 km

0

Unele din cele mai emblematice modele BMW sunt poziţionate în segmentul premium al clasei medii. Alături de modelele BMW Seria 4 Coupe, BMW Seria 4 Cabriolet şi BMW Seria 4 Gran Coupe, gama BMW Seria 3 este cea care aduce calităţile care sunt cheia plăcerii condusului emblematică pentru marcă. Acum, BMW transferă particularităţile tradiţionale ale mărcii în era mobilităţii electrice – obiectivul principal în dezvoltarea noului BMW i4.

Primul model pur electric al BMW Group pentru clasa medie premium combină mobilitatea fără emisii locale cu dinamica, designul sportiv şi elegant, calitatea premium, confortul oferit de un spaţiu generos şi funcţionalitatea unui Gran Coupe cu patru uşi. Acesta deschide o nouă eră a plăcerii condusului.

Viitorul mobilităţii electrice va fi modelat de a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive, pentru care BMW iX3 – ca va fi produs cu începere din 2020 – va fi un pionier, urmat de BMW iNEXT şi BMW i4. Prin a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive, care include şi cele mai recente inovaţii în domeniul celulelor de baterii, BMW i4 impune noi standarde privind performanţele sportive, atingând o autonomie de aproximativ 600 de kilometri.

Dezvoltarea BMW i4 este parte a unei ofensive vaste de produse a BMW Group în domeniul modelelor cu tren de rulare electrificat. În prezent, compania are cea mai mare gamă de modele electrice şi plug-in hybrid în segmentul premium. Până în 2023, BMW Group va avea 25 de modele cu propulsie electrificată în programul său.

Cu un portofoliu de modele care include motoare termice eficiente, precum şi trenuri de rulare plug-in hybrid şi electrice, BMW Group este pregătit să răspundă la diferitele cerinţe şi preferinţe ale clienţilor săi din regiuni diferite de pe întreg globul. Indiferent de tipul de propulsie aleasă, toate modelele actuale şi viitoare vor oferi în continuare plăcerea condusului emblematică pentru brand ca definitorie a atributelor acestora.

Vezi şi: (video) BMW iNEXT, i4 şi iX3 sunt testate împreună lângă Cercul Polar. Primele detalii despre coupeul cu patru uşi

https://www.youtube.com/watch?v=GY4VuXC3NMI

Tehnologia de propulsie a noului BMW i4 stabileşte noi standarde în ceea ce priveşte densitatea energetică, eficienţa şi autonomia în condus fără emisii locale. Motorul electric, electronica de putere, unitatea de încărcare şi bateria de înaltă tensiune au fost complet nou dezvoltate! Împreună, ele formează tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie, cu care BMW Group a făcut evoluţii semnificative în domeniul propulsie electrificate.

Din 2020, a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive va fi introdusă mai întâi la BMW iX3, apoi la BMW iNEXT şi BMW i4. Motorul electric dezvoltat pentru BMW i4 livrează o putere maximă de aproximativ 530 CP, atingând nivelul unui motor V8 de la modelele BMW actuale echipate cu motor termic! Livrarea spontană a puterii oferă BMW i4 caracteristici de performanţă remarcabile şi eficienţă foarte ridicată.

A cincea generaţie a BMW eDrive include şi o baterie de înaltă tensiune nou concepută, care dispune de cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii. Conceptul bateriei de înaltă tensiune dezvoltată pentru BMW i4 este caracterizat de un design foarte plat şi de densitate energetică optimizată. Cu o masă de aproximativ 550 de kilograme, are o capacitate energetică de circa 80 kWh! Aceasta oferă BMW i4 o autonomie de aproximativ 600 de kilometri!

Vezi şi: (foto/update) Ce se întâmplă dacă pui trei motoare electrice pe un Seria 5? BMW are un răspuns

Modelul electric BMW i4 va fi produs din 2021 şi lansat ulterior pe pieţele auto din lumea întreagă. Noul model va fi produs la uzina principală a companiei, în München, unde alte automobile produse sunt BMW Seria 3 Sedan cu motor termic şi propulsie plug-in hybrid, BMW Seria 3 Touring cu motorizare convenţională şi, din vara anului 2020, disponibil şi ca model plug-in hybrid, BMW Seria 4 Coupe şi BMW M4 Coupe!

Pe lângă designul sportiv şi elegant care este specific unui coupe cu patru uşi al mărcii, BMW i4 este caracterizat de un nivel de performanţă remarcabil. Primul model Gran Coupe al mărcii BMW i accelerează de la 0 la 100 km/h în circa 4.0 secunde şi poate dezvolta o viteză maximă de peste 200 km/h.

Arhitectura de automobil flexibilă, bateria de înaltă tensiune plată şi poziţionată jos şi tehnologia de propulsie compactă creează un grad ridicat de libertate în realizarea designului specific modelului. BMW i4 combină proporţiile caracteristice ale unui coupe cu patru uşi cu dotările de design specifice unui model BMW i. Liniile extinse dinamic şi designul precis al suprafeţelor sunt armonizate cu elementele de exterior optimizate aerodinamic, precum şi cu accentele care scot în evidenţă dezvoltarea durabilă, specifică BMW i.

Datorită confortului ridicat al accesului pentru pasagerii din spate şi interiorului spaţios şi variabil, automobilul este potrivit atât pentru călătoriile de zi cu zi, cât şi pentru cele pe distanţe lungi. Prin urmare, BMW i4 poate fi identificat cu uşurinţă ca un BMW Gran Coupe – şi la fel de clar ca un automobil electric.

BMW i Vision Dynamics Concept – conceptul lui BMW i4, prezentat la Frankfurt în 2017

Trenul de rulare electric al BMW i4, unitatea sa de încărcare şi bateria de înaltă tensiune sunt dezvoltate intern de BMW Group. Producţia este realizată intern sau conform specificaţiilor BMW Group. Aici, experienţa acumulată în dezvoltarea generaţiilor anterioare de tehnologie BMW eDrive este utilizată în mod constant cu obiectivul de a optimiza toate componentele în mod continuu.

Experienţa vastă a BMW Group în domeniul sistemelor de propulsie electrificate formează baza pentru un sistem modular scalabil, ale cărui componente pot fi integrate cu mare flexibilitate în diferite concepte de automobile. A cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive cuprinde un sistem de propulsie foarte integrat, în care motorul electric, transmisia şi electronica de putere sunt găzduite într-o singură carcasă!

Acest sistem de propulsie este compatibil cu toate conceptele de automobil şi va fi disponibil pentru modele diferite într-o gamă de niveluri de putere! Designul foarte integrat al sistemului permite o creştere semnificativă a densităţii energetice, precum şi o reducere a masei şi a efortului de producţie. Producţia motoarelor electrice de generaţie viitoare nu va mai necesita materiale considerate ca pământuri rare!

Următoarea generaţie a unităţii de încărcare este caracterizată de un pachet universal, potrivit pentru toate arhitecturile de automobile viitoare. Poate fi utilizată la modele plug-in hybrid, precum şi la maşini full electrice şi este concepută pentru o putere de încărcare de până la 150 kW. Aceasta permite ca bateria de înaltă tensiune a BMW i4 să fie încărcată până la aproape 80% în circa 35 de minute – adică un timp de încărcare de aproximativ şase minute pentru o autonomie de 100 de kilometri.

Şi în domeniul bateriilor de înaltă tensiune, evoluţiile introduse cu a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive sunt bazate pe competenţa vastă şi pe anii de experienţă ai BMW Group. Compania are un nivel foarte ridicat de expertiză atât în domeniul tehnologiei celulelor de baterii, cât şi al producţiei bateriilor de înaltă tensiune. Aceasta pune bazele pentru optimizarea continuă a bateriilor – atât la modelele plug-in hybrid viitoare, cât şi la cele integral electrice.

BMW Group produce încă din 2013 module şi bateriile de înaltă tensiune pentru automobilele cu sistem de propulsie electrificat. Un sistem modular dezvoltat independent cu un aranjament flexibil al modulelor permite integrarea bateriilor dezvoltate intern în diferite concepte auto.

Activitatea constantă de dezvoltare continuă este dedicată optimizării caracteristicilor de bază ale celulelor de baterii, precum şi structurii modulelor şi aranjamentului acestora în unităţile de stocare specifice modelului respectiv. De exemplu, bateriile utilizate la BMW i4 şi alte automobile electrice viitoare au un număr mai mare de celule per modul, un număr redus de componente, un design mai compact şi flexibilitate crescută în distribuţia lor volumetrică.

Odată cu înfiinţarea Centrului de Competenţă pentru Celulele de Baterii la München, BMW Group face un pas important în extinde competenţa de cercetare şi dezvoltare în acest domeniu, crucial pentru viitorul mobilităţii electrice. Accentul este pus pe cercetarea fundamentală în domeniile unde este un impact asupra factorilor legaţi de clienţi precum densitatea energetică, puterea maximă accesibilă, ciclul de viaţă, siguranţa, caracteristicile de încărcare, reacţia la diferite temperaturi şi costurile de producţie.

La noul Centru de Competenţă pentru Celulele de Baterii, cercetarea se desfăşoară în special cu privire la potenţialul de optimizare suplimentară a chimiei celulelor şi a designului acestora. Alegerea şi compoziţia materialelor pentru anod, catod, electrolit şi separator, precum şi formatul celulelor de baterii realizate din aceste materiale vor avea un impact important asupra calităţii bateriilor de înaltă tensiune utilizate la viitoarele modele cu propulsie electrificată.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata