Preţul benzinei 95 depășește 27 de lei pentru un litru, iar motorina se scumpeşte cu alţi 31 de bani

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Noile tarife plafon la carburanţi de după ultimele zile de odihnă, calculate de Agenţia pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova, sunt pregătite pentru a intra în vigoare de la miezul nopţii. Conform acestora, preţurile pentru principalele produse petroliere continuă să crească!

După ce acum o săptămână preţul maximal al motorinei standard era de 26.11 lei pentru un litru, iată că mâine se va găsi în staţiile de alimentare cu 27 de lei, fără câţiva bănuţi. De cealaltă parte, preţul benzinei 95 depăşeşte din nou suma de 27 de lei pentru un litru.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară.

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanţii fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata