(video) Noul Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S P100D – testul elanului şi drag race

Şi iată că s-au întâlnit! Noul Porsche Taycan Turbo S a fost comparat cu cea mai performantă versiune Tesla Model S a momentului în cadrul unui review organizat de o echipă de jurnalişti germani.

Rezultatele au arătat că electromobilul lui Elon Musk ar avea nevoie de câteva îmbunătăţiri la capitolul calitate a asamblării, manevrabilitate şi de ce nu, şi dinamică.

Vezi comparativul de la minutul 24:50. Cifra de 611 CP pentru Model S ar fi o eroare. https://ok.ru/videoembed/2216445938192

Amintim că noul Porsche Taycan Turbo S este dotat cu două motoare electrice ce formează un sistem de tracţiune integrală şi care generează în total 625 de CP sau până la 761 CP/1.050 Nm de cuplu cu modul Launch Control activat. Poate face 0-100 de km/h în 2.8 secunde (în condiţii ideale) şi poate rula cu maxim 260 de km/h. Autonomia cu o baterie încărcată complet se ridică la 412 km.

De cealaltă parte Tesla Model S P100D, potrivit ultimelor informaţii în baza update-urilor pe care le-a primit în acest an, poate pune la dispoziţie la fel un sistem de propulsie bazat pe două motoare ce formează un sistem de tracţiune integrală. Cumulativ produc 763 CP şi 967 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza în condiţii ideale în 2.6 secunde (cu mod Ludicrous, un fel de Launch Control), iar viteza maximă urcă la 261 de km/h. Autonomia în ciclu WLTP este de 590 de km.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Vezi şi: (video) Dinamica noului Porsche Taycan Turbo S. Vezi cât de rapid i se schimbă cifrele pe vitezometru

Vezi şi: Tesla Motors confirmă că a bătut timpul lui Porsche Taycan pe Nurburgring, dar vrea să o facă din nou

Vezi şi: Porsche: „Singura slăbiciune a noului Taycan îi este doar şoferul”

Cmentariile sunt închise