Tesla Motors confirmă că a bătut timpul lui Porsche Taycan pe Nurburgring, dar vrea să o facă din nou

Compania Tesla a confirmat zvonurile care au apărut mai devreme în spaţiul online. Electromobilul Model S, dar cu o nouă unitate de propulsie, a fost capabil să înregistreze un timp de tur pe Nurburgring de 7 minute şi 20 de secunde, cu 22 de secunde mai bun decât a putut face un Taycan pre-serie.

Dar asta nu este tot! În octombrie, liftback-ul electric va încerca să atingă un timp de 7 minute şi 5 secunde, ceea ce este de nivelul unor noi Porsche 911 GT3 RS și Mercedes-AMG GT R Pro!

Until then, auf Wiedersehen Germany ?

Here’s some of our initial Model S Plaid data to keep you buzzing until we return: pic.twitter.com/cWk9EModcM

— Tesla (@Tesla) September 19, 2019

Tesla a instalat chiar şi un terminal Supercharger în zona circuitului pentru a avea carburantul necesar la îndemână:

We installed a Supercharger at Nürburgring. Makes it feel like home, you know? pic.twitter.com/x1tPjI7bi0

— Tesla (@Tesla) September 18, 2019

Deplasările de teste cu Model S pe Nurburgring au început imediat după prezentarea oficială a noului Porsche Taycan. Cu toate acestea, Tesla nu folosește modelul Performance, cea mai puternică și mai rapidă care poate fi cumpărată de oricine, ci un prototip experimental cu trei motoare electrice şi un şasiu modernizat cu indicele P100D+ pe caroserie!

Potrivit unui jurnalist de la revista germană Auto Motor und Sport, care a fost prezent în timpul testelor pe circuit cu câteva zile mai devreme, el a cronometrat manual timpul de tur al electromobilului: 7 minute şi 23 de secunde.

De asemenea, alţi martori oculari susţin că cele două exemplare Tesla văzute sunt dotate cu anvelope semi slick şi că nu au un habitaclu în genere (doar un cadru de siguranţă şi un scaun scoică pentru pilot). La fel, judecând după imaginile spion disponibile, mecanismele de frânare stoc au fost înlocuite cu unele carbo-ceramice, garda la sol a fost micşorată, iar pe capacul portbagajului a fost instalat un spoiler.

Puterea noii centrale electrice de pe Model S, cunoscută sub denumirea de Plaid, rămâne necunoscută (datele telemetrice din tweet-ul de mai sus indică maxim 500 kW, ceea ce ar fi cam 680 de CP), în timp ce Taycan-ul care a înregistrat timpul record în luna august avea două motoare electrice care livrau peste 600 de CP.

Noul timp pe care Tesla doreşte să-l înregistreze, după ce va efectua careva îmbunătățiri în construcţia electromobilului, este de nivelul lui NIO EP9. Supercarul cu 1.360 de CP, în prima sa încercare pe un traseu umed, a arătat un timp de 7:05.12 minute. Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm careva confirmări video.

Apropo, în ziua de 12 septembrie, înainte de a ajunge pe Nurburgring, cu Tesla Model S s-a înregistrat un record pe circuitul Laguna Seca printre maşini cu patru portiere.

*~ Some personal news ~*

We lapped Laguna Seca @WeatherTechRcwy in 1:36.555 during advanced R&D testing of our Model S Plaid powertrain and chassis prototype

(That’s a second faster than the record for a four-door sedan) pic.twitter.com/OriccK4KCZ

— Tesla (@Tesla) September 12, 2019

Vezi şi: Elon Musk, „deranjat” de cuvântul Turbo în denumirea noului Porsche Taycan

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/