Porsche: “Singura slăbiciune a noului Taycan îi este doar şoferul”

Porsche a promovat-o deja şi o va face în continuare – performanţa robustă şi repetabilă a noilor Taycan Turbo şi Taycan Turbo S. În fața pretențiilor și a încercărilor Tesla de a stabili un nou punct de referinţă, marca consacrată de mașini sport în mod liniştit, dar ferm, îşi fortifică acreditările serioase de producţie a maşinii sale electrice care a stabilit un record de timp pe Nurburgring.

Porsche a stabilit recent un timp record de tur pentru un electromobil de serie pe circuitul german, fiind cronometrate 7 minute şi 42 de secunde. Ca răspuns, Tesla a reuşit să atingă un rezultat mai bun cu prototipul unui Model S îmbunătăţit, însă, încercând să scoată un timp şi mai mic, pentru ca nimeni cu nimic să nu-l mai poată îmbunătăţi o perioadă îndelungată de timp, vehiculul s-a defectat, urmând să revină din nou în “Iadul Verde” în această lună pentru ca să ne arate ce poate.

Dar lupta nu se termină aici! Tabăra germană a confirmat recent că a folosit pe Nurburgring un Taycan Turbo, aceasta nefiind cea mai puternică versiune, care de fapt este Turbo S. De facto, aceeaşi maşină pre-serie a fost utilizată de marcă pentru a parcurge mai devreme distanţa record pe poligonul de teste Nardo din Italia. Singurele componente care s-au schimbat de la o locaţie la alta au fost doar anvelopele.

În timp ce Taycan-ul Turbo folosit a fost un model de pre-producție, Porsche a confirmat că a fost în întregime în specificaţie de serie, cu excepția unei cuști de protecţie. Mașina a mai fost echipată cu jante opționale de 21 de inci și mecanisme de frânare carbo-ceramice, ambele standard pe Taycan Turbo S şi opţionale pe Taycan Turbo.

“Suntem destul de încântaţi de timpul pe care am reuşit să-l înregistrăm”, a declarat Lukas Kramer, Porsche Taycan Manager Complete Vehicle Product Line.

Fiind întrebat dacă un Taycan Turbo cumpărat de la un dealer ar putea repeta performanţa de pe Nordschleife cu un şofer potrivit, Kramer a spus clar – categoric da! “Acesta este motivul pentru care am stabilit recordul cu o mașină de serie (de producție). Vrem să comparăm merele cu merele”.

Porsche s-a axat pe performanța repetabilă în dezvoltarea modelelor Taycan Turbo și Turbo S. Șeful de dezvoltare a șasiului pentru primul electromobil al mărcii, Ingo Albers, a spus într-un interviu pentru Motoring, că “şoferul va obosi înainte ca acest lucru să se întâmple cu maşina”.

Albers a făcut o referire la capacitatea celor mai puternice Taycan-uri de a efectua mai multe starturi controlate la performanţe maxime. Amintim că, pentru Taycan Turbo S, Porsche a declarat un timp de acceleraţie 0-100 km/h de 2.8 secunde, în timp ce 0-200 o poate face în 10.8 secunde. “În doar 2.5 secunde poate parcurge o distanţă de 28 de metri, fiind acelaşi tip de performanţă pe care o poate arăta supercarul hibrid 918 Spyder“, a mai declarat Albers.

“Unul dintre cele mai importante obiective de dezvoltare este repetabilitatea. Puteți face acest lucru atât cât vă place (acceleraţii) – să spunem de mai mult de 10 ori. Dar am aflat că mai degrabă şoferul impune o limită, nu mașina. După ce veţi face 20 sau 25 de starturi de pe loc cu Launch Control, veţi obosi, vă garantez!”, a adăugat expertul.

Ingo Albers

Cu până la 1.050 Nm de cuplu disponibili aproape de pe loc, Porsche a muncit din greu pentru a se asigura că noile modele Taycan Turbo au hardware-ul necesar pentru toate rezultatele necesare. Albers a mai menţionat că multe componente din prototipurile inițiale au necesitat modernizare. De exemplu, acum doi ani, echipa de dezvoltare a mărit semnificativ diametrul arborilor de antrenare.

Testele, care au inclus şi peste 500 de acceleraţii la capacitate maximă la rând, a determinat caracterul robust al produsului final. “Maşinile sunt acum la un nivel superior (a ceea ce ar fi folosit în mod normal, a conchis Ingo Albers.

Vezi şi: (video) Porsche a început să producă noul Taycan într-o uzină care se află în interiorul alteia

Vezi şi: FRANKFURT 2019: Primele impresii despre noul Porsche Taycan – Reportaj Video AutoBlog.MD

Vezi şi: Primul Porsche Taycan înmatriculat în SUA a fost conectat la cel mai puternic încărcător. Timpul necesar alimentării

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/