(foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Alpina B5 Bi-Turbo

Compania germană Alpina a prezentat după cum a anunţat anterior propria variantă a lui BWM Seria 5 Sedan şi Touring.

Modelele B5 Bi-Turbo au fost construite pe baza noii generaţii BMW Seria 5 şi au fost aduse la Salonul Auto de la Geneva.

Maşinile Alpina B5 Bi-Turbo sunt dotate cu un agregat V8 de 4.4 litri, cel mai probabil preluat de pe versiunea M550i.

Motorul a primit un sistem de admisie modificat, un nou intercooler și un sistem de răcire, un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament, dar şi o pereche de turbine speciale de tip twin-scroll.

Vezi şi: (foto) Alpina B3 S Bi-Turbo şi B4 S Bi-Turbo pot dezvolta o viteză de peste 300 de km/h

Astfel, puterea motoarelor de pe B5 Bi-Turbo constituie 608 cai şi 800 Nm de cuplu. Propulsoarele sunt cuplate la o transmisie automată cu opt trepte şi ambele maşini sunt dotate cu tracţiune integrală xDrive.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: Noul sedan premium Alpina B7 xDrive

Sedanul Alpina B5 Bi-Turbo accelerează până la 100 de km/h în 3.5 secunde şi până la o viteză maximă de 330 km/h. Varianta Touring face sprintul în 3.6 secunde şi prinde o viteză maximă de 325 km/h.

De asemenea, Alpina a mai lucrat la suspensia modelului. Amortizoarele au devenit active, iar arcurile sunt mai scurte, dar mai dure.

Habitaclul este personalizat pentru fiecare client în parte, însă nu lipsesc “amprentele” companiei.

Preţul unui sedan Alpina B5 Bi-Turbo de generaţie nouă este de cel puţin 94.118 euro, iar pentru break de la 96.891 euro.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/