(foto) Noul sedan electric de la Toyota va avea la interior un imens monitor vertical

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu este un secret că Toyota a început pregătirea unei game complete de electromobile, fiind oarecum forţată de ultimele tendinţe de pe piaţă să nu rămână în urmă, deşi accentul cel mai mare şi preferinţele sale rămân încă în privinţa sistemelor de propulsie hibride.

La sfârșitul anului trecut, niponii au anunţat un program de electrificare la scară largă şi au arătat împreună cu Lexus 20 de prototipuri în acelaşi timp, în mare parte sub formă de concepte sau machete full-size. 

Printre acestea s-a numărat şi Toyota bZ SDN, un sedan care va ajunge pe piaţă cel mai probabil după noul bZ4X.

Conceptul acestui sedan este inconfundabil de recunoscut: aceleași contururi și proporții ale caroseriei, precum și blocuri optice în stilul modelului bZ4X. Potrivit informațiilor preliminare varianta de serie se va numi Toyota bZ5. 

Ampatamentul său este de aproximativ 2.9 metri, iar lungimea totală este de aproximativ 4.7 metri, adică puțin mai mare decât actualul Corolla.

Fotografii spioni au reușit să vadă și ce are în habitaclu. Acolo, în locul unei console centrale, stă o tabletă verticală uriașă a sistemului multimedia, o soluție care încă nu există pe niciun model de serie Toyota din prezent. 

Nu există încă informații despre unitatea de propulsie, dar se ştie că Toyota nu își propune să impresioneze cumpărătorii cu performanțe amețitoare. Cel mai probabil va debuta cu un singur motor electric pe puntea din spate, deşi nu se exclude opţiunea cu un al doilea agregat pe puntea din faţă pentru AWD. 

Debutul sedanului de serie este așteptat în 2023.

Toyota bZ5 render

Cmentariile sunt închise