(foto) Alpina B3 S Bi-Turbo şi B4 S Bi-Turbo pot dezvolta o viteză de peste 300 de km/h

0

Atelierul german Alpina prezintă două noi proiecte dezvoltate pe baza unor modele din gama BMW. După ce a prezentat B3 Bi-Turbo, inginerii au decis să experimenteze prin modificarea turbo compresoarelor şi a sistemului de răcire, fapt care a dus la apariţia unor versiuni noi de maşini.

După ce a durat o vreme ca să le pregătească, Alpina ne arată oficial sedanul Alpina B3 S Bi-Turbo şi Alpina B4 S Bi-Turbo, sub capota cărora stă un motor modernizat cu şase cilindri. Agregatele pe benzină de 3.0 litri volum au primit acum un sistem de distribuţie a gazelor Valvetronic şi un sistem de injecţie directă a carburantului sub o presiune ridicată.

Performanţele automobilelor au mai crescut datorită schimbărilor în sistemul de supraalimentare, în sistemul de răcire şi în soft-ul Alpina Switch-Tronic pentru transmisie. Drept rezultat puterea a crescut cu 7%, până la 440 CP, iar cuplul maxim cu 10% – până la 660 Nm.

Vezi şi: (foto) Un sedan Alpina B7 xDrive care se află în Abu Dhabi are cea mai interesantă combinaţie de culori

Aceste caracteristici tehnice asigură sedanului şi break-ului B3 S o acceleraţie până la 100 de km/h în doar 4.3 secunde. Viteza maximă este de 306 şi 303 km/h respectiv.

În acelaşi timp, coupeul şi varianta decapotabilă a Seriei 4, B4 S, fac sprintul 0-100 km/h în 4.3 secunde sau în 3.9 secunde dacă este prezentă o tracţiune integrală. Viteza maximă pe care o ating maşinile este de 306 km/h şi 304 km/h respectiv. Varianta xDrive atinge o viteză maximă de 303 km/h.

Vezi şi: (foto) O maşină bună pe care ţi-o poţi cumpăra din Anglia. Vezi cât costă această Alpina B10 V8

Noile modele Alpina mai beneficiază de câteva dotări suplimentare, cum ar fi: sistem de evacuare a gazelor de eşapament din oţel inoxidabil, dezvoltat împreună cu Akrapovic, terminaţii originale ale eşapamentului, jante clasice Alpina, culori unice pentru caroserie şi un nivel înalt de personalizare a habitaclului.

Nu a fost anunţat, însă nu se exclude ca aceste maşini să fie prezente şi la Salonul Auto de la Geneva, împreună cu noul Alpina B5.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata