Porsche – primul producător de maşini care implementează tehnologia Blockchain

Compania germană Porsche a anunţat că a început să testeze nişte aplicaţii făcute pe baza tehnologiei Blockchain direct în automobilele sale. Toate operaţiunile au loc în colaborare cu startup-ul XAIN, firmă localizată în Berlin.

Viitorul software din automobilele Porsche vor avea integrate servicii de plată cu ajutorul tehnologiilor Blockchain, aceasta protejându-le de spargeri.

Porsche 2

Pentru cei care nu cunosc ce înseamnă Blockchain, explicăm: este un protocol care nu este controlat de o autoritate centrală şi este folosit pentru a face schimb de date între nişte parteneri de afaceri, de exemplu. Acelaşi protocol stă la baza cripto valutelor, cele mai populare dintre ele fiind Bitcoin şi Ethereum. În acest protocol, fiecare schimbare într-o operaţiune se înregistrează în nişte blocuri de date într-o ordine cronologică, făcându-l transparent şi respectiv protejat de un acces nesancționat.

Așa-numita criptare prin criptografie permite documentarea tuturor acţiunilor din lanțul blocurilor. Accesul la autorizare poate fi controlat de proprietarul mașinii în orice moment, în acest caz.

Tehnologia Blockchain este adecvată pentru înregistrarea de evenimente, dosare medicale, precum și înregistrarea altor activități de management cum ar fi gestionarea identității, procesarea tranzacțiilor, documentarea provenienței, urmărirea traseului comercial al produselor alimentare sau sisteme de votare.

Astfel, constructorul din Zuffenhausen a devenit prima companie auto care implementează tehnologia aceasta în automobile. Operaţiunile bazate pe Blockchain sunt sigure şi pot fi procesate mult mai rapid.

„Folosirea tehnologiei Blockchain pentru a transmite date va face mai rapid şi mai sigur întregul proces. Clienţii noştri vor primi în viitor o asigurare mai mare că tranzacţiile vor fi protejate, de exemplu cele care prevăd plata pentru un loc de parcare, predarea automobilului unor persoane terţe gen agenţi de livrare a coletelor sau utilizatorilor de carsharing. Implementăm această tehnologie inovatoare de dragul beneficiilor clienţilor”, explicat Oliver Doring, directorul Strategii Financiare a Porsche.

Compania germană a înregistrat deja primele rezultate şi a făcut aplicaţii în stadiu beta, prin care se pot bloca/debloca automobilul, garanta permisiunea pentru un acces temporar la maşină şi noi business modele, inclusiv pentru funcţii ale sistemului de pilotare automată şi a încărcării cu plată a electromobilelor.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/