(video) Premieră: Ediţia limitată BMW ALPINA B5 GT – cu cel mai puternic motor din istoria atelierului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Actuala generaţie BMW Seria 5 se află pe ultima sută de metri de existenţă. Debutul noii Seria 5 este programat pentru 2023, iar cei de la ALPINA au pregătit ultimul tribut pe baza modelelor în caroserii G30/G31.

BMW ALPINA B5 GT este o altă maşină de colecţie, lansată de celebrul tuner german.

Caracteristici cheie:

  • Păstrează acelaşi V8 twin-turbo de 4.4 litri, doar că pentru prima dată a fost setat să livreze 634 CP şi 850 Nm, devenind cel mai puternic propulsor din istoria ALPINA.
    • Creșterea puterii cu 9 kW (13 CP) și a cuplului cu 50 Nm sunt rezultatul unei conducte de admisie a aerului optimizate pentru debit și al amortizorului de admisie a aerului, precum și al unei modificări însoțitoare a software-ului motorului și a presiunii de supraalimentare.
    • Inginerii au pus un accent deosebit pe capacitatea de reacție și livrarea puterii pentru a obține o utilizare excelentă a producției de înaltă performanță.
    • Software-ul de transmisie, aliniat în mod specific la noile forţe, garantează schimbări dinamice ale treptelor, iar un Launch Control revizuit garantează performanțe de top.
    • Sistemul de evacuare sport ALPINA cu o nouă configurație a tobei din mijloc produce un sunet tipic pentru un motor cu opt cilindri. Cele două țevi de eșapament gemene sunt acoperite cu nitrură de titan într-un proces complex de producție pentru un finisaj negru.
  • Sprintul de la 0 la 100 km/h durează doar <3.4 secunde (Touring <3.6 secunde). Viteza maximă este limitată la 330 şi 322 km/h respectiv.
  • S-a adăugat pe puntea frontală un nou element sub formă de cupolă, pentru ranforsare, îmbunătățirea precizia direcției și feedback-ul. În plus, B5 GT Touring beneficiază de o gardă la sol redusă marginal în spate, rezultând un centru de greutate mai mic și un ruliu optimizat pe puntea din spate.
  • Etrierele de frână fixe cu patru pistoane de la Brembo au discuri frontale de 395×36 mm. Pe spate stau etriere de frână flotante peste discuri de 398×28 mm. Dispunând de discuri de frână perforate ușoare și plăcuțe de frână foarte rezistente la căldură, sistemul de frânare de înaltă performanță oferă un feedback și mai direct al pedalei.
  • Cea mai recentă versiune a designului atemporal cu 20 de spițe al jantelor forjate ALPINA CLASSIC a fost adoptată pentru BMW ALPINA B5 GT. Spițele delicate rulează spre interior cu un contur distinctiv şi sunt finisate exclusiv în nuanţa B5 GT Marron Volciano, având caracterele discrete B5 GT.
  • Pe lângă culorile tradiționale clasice ALPINA Blue (standard) și ALPINA Green (standard), BMW ALPINA B5 GT este disponibil în următoarele șase finisaje special selectate: Arctic Race Blue, Petrol Mica, Verde British Racing, Chalk, Imola Red sau Daytona Violet. Dungile tradiționale de design exterior, cunoscute sub denumirea ALPINA Deco-Set, sunt disponibile exclusiv în Marron Volciano, Blue Matt și Green Matt.
  • Există o gamă largă de opțiuni de ornamente interioare disponibile.
    • Pielea Nappa într-o gamă de culori este disponibilă standard, iar alte trei opțiuni Full Leather Merino sunt propuse contra cost.
    • Se poate apela şi la un interior custom în care se va folosi piele LAVALINA bronzată natural.
    • O caracteristică comună a tuturor variantelor de tapițerie este o inscripție “B5 GT” brodată de înaltă calitate în Marron Volciano, cu contur alb, pe tetierele frontale.
    • În cele din urmă, există o tapițerie personalizată B5 GT disponibilă exclusiv și în număr limitat. Se oferă în combinaţie cu scaune sport cu nişte suporturi laterale evazate pentru a oferi un suport lateral pronunțat. Tapițeria tratată manual combină pielea neagră Dakota cu centrele negre ale scaunelor din Alcantara, inclusiv accente de culoare albastră și litere ALPINA.
  • Pe lângă panoul de instrumente de înaltă calitate finisat în piele și ornamentul exclusiv din lemn fin ALPINA Walnut Anthracite, mai multe accente de culoare în interior sunt derivate din vopseaua jantelor Marron Volciano, de exemplu, padelele de schimbare a treptelor de viteză ALPINA SWITCH-TRONIC și cusăturile volanului sport. Covorașele de podea cu embleme metalice B5 GT, precum și covorașul pentru portbagaj au cusături în Marron Volciano.
  • O plăcuţă specială de producție ALPINA din oțel inoxidabil, situată pe consola centrală și, de asemenea, în compartimentul motorului, poartă numărul individual de producție al ediției limitate B5 GT. Toate modelele speciale beneficiază de echipamente standard bine dotate, inclusiv cu volan încălzit, sistem audio surround Harman Kardon, pachetul Shadow Line și un tavan antracit.

Noul BMW ALPINA B5 GT este limitat la doar 250 de unități pentru toată lumea, fiind disponibil pentru comandă imediat, în oricare dintre caroserii la alegere. Livrările vor începe din iulie 2023. În Germania sedanul costă 145.500 de euro, iar break-ul minimum 148.500 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise