Elon Musk a devenit inevitabil cel mai bogat om din lume! Reacţia-i la aflarea veștii este la fel de milioane

Elon Musk a devenit joi, 7 ianuarie 2020, cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de peste 185 de miliarde de dolari (188.5 mai exact)!

Creșterea de joi a prețului acțiunilor Tesla l-a împins pe Musk în fața lui Jeff Bezos, proprietarul Amazon şi cea mai bogată persoană din 2017, a cărui avere a fost estimată la 184 miliarde de dolari.

FOTO: incimages.com

Creșterea averii lui Musk în ultimul an marchează cea mai rapidă ascensiune în topul listei celor mai bogați oameni din istorie. Musk avea, la începutul anului trecut, o avere estimată la „doar” 27 de miliarde de dolari!

Creșterea acțiunilor Tesla (20% îi aparţin lui Musk) și generosul pachet de venituri au adăugat la averea lui Elon Musk peste 150 de miliarde de dolari. Între timp aflaţi că şi valoarea de piață a Tesla Inc. a crescut!

În prima săptămână a anului 2021, acțiunile Tesla au crescut cu aproape 16%: la închiderea bursei, pe 7 ianuarie, o acțiune valora 816 dolari. Iar în dimineața zilei de 8 ianuarie prețul a ajuns deja la 850 de dolari. Astfel, capitalizarea de piață a companiei a depășit 770 de miliarde de dolari şi în clasamentul de capitalizare Tesla a urcat pe locul cinci, în fața Facebook și Tencent.

Interesant este că în top 10 al acestui rating Tesla a intrat doar în al patrulea trimestru al anului 2020, iar în urmă cu doar un an capitalizarea companiei nu depăşea 86 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că într-un timp foarte scurt a crescut de nouă ori.

Răspunzând la un tweet potrivit căruia este cel mai bogat om din lume, Musk a scris: „Ce ciudat. Ok, înapoi la muncă”.

Totodată, managerul a spus că o parte din averea câștigată o va investi în diferite proiecte pentru că pur şi simplu nu are timp să o cheltuie pe plăcerile acestei lumi.

Vezi şi:

Vezi şi:

https://autoblog.md/un-nou-record-de-vanzari-pentru-tesla-posibil-si-a-indeplinit-planul-si-asta-in-ciuda-pandemiei/

Cmentariile sunt închise