(foto/video) Premieră Mondială: Noul Volkswagen Tiguan GTE Active Concept

Salonul Auto Nord American ce își deschide porțile astăzi în orașul Detroit debutează cu o știre venită de la Volkswagen. Nu este de mirare că anume germanii sunt primii care dezvăluie primele informații oficiale cu modelul ce îl vor prezenta în premieră mondială în cadrul NAIAS 2016, la fel cum nu este de mirare că acest model va beneficia de un sistem hibrid de propulsie care să mai șteargă din imaginea negativă pe care o are Volkswagen pe continentul nord american din cauza scandalului Dieselgate.

7
Astfel avem în fața noastră noul Volkswagen Tiguan GTE Active Concept! Cu ajutorul noului Volkswagen Tiguan GTE Active Concept, constructorul german de automobile prefațează viitoarea versiune de serie a modelului Tiguan care se va vinde doar în America de Nord. Aceasta va dispune de dimensiuni mai generoase și va oferi trei rânduri de scaune.

1

Noul Volkswagen Tiguan GTE Active Concept este construit pe baza conceptului Tiguan GTE prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt față de care oferă un sistem performant de tracțiune integrală, un body kit pregătit pentru cele mai rele condiții de drum și o gardă la sol generoasă.

2

Noul Tiguan GTE Active Concept este pus în mișcare de un motor pe benzină de 1.4 litri TSI ce produce 150 cai putere care este asistat de două electromotoare ce produc 54, respectiv 115 cai putere. În total, sistemul produce nu mai puțin de 225 cai putere.

În condiții normale de drum, cuplul motorului pe benzină și a electromotorului de 115 cai putere este transmis pe puntea spate, însă atunci când o cere situația sau cel de la volan alege modul 4×4 al sistemului de tracțiune integrală 4MOTION, al doilea electromotor de 54 cai are grijă să pună în mișcare și roțile din față. Noul Tiguan GTE Active Concept este cuplat la cutia robotizată DSG cu șase rapoarte gândită special pentru sistemul hibrid.

3

Volkswagen declară că doar în modul electric, noul Tiguan GTE Active Concept poate rula până la 32 kilometri, însă cu ajutorul motorului pe benzină și a unității hibride de propulsie, autonomia poate ajunge la 933 kilometri. Potrivit comunicatului de presă, noul Tiguan GTE Active Concept consumă doar 3.8 l/100km. Cât privește bateria litiu ion, aceasta poate fi încărcată fie de la priza de casă, fie cu ajutorul motorului cu ardere internă și a sistemului de regenerare a energiei la frânare. Mulțumită sistemului 4MOTION Active Control, șoferul poate alege atât tipul tracțiunii – 4×4, doar față și doar spate, cât și mai multe moduri de rulare ce vor facilita deplasarea pe diferite suprafețe de drum.

8

Cea mai mare noutate din interiorul noului model este platforma modulară de infotainment (MIB) din care face parte și ecranul color tactil de 9.2 inch și sistemul de recunoaștere a gesturilor.  Cadranul de bord este în esență un ecran color ce are dimensiunea de 20 cm lungime și 10 cm înălțime și care poate fi configurat în mai multe moduri. Așa cum este la modă, noul model oferă suport pentru sistemele Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLink.

11

4

5

9

10

12

13 14 15 16 18 19 21 24

 

Cmentariile sunt închise