Preţul barilului de petrol pe piaţa Brent se apropie de recordul istoric!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Preţul barilului de petrol pe piaţa Brent a depăşit în cursul nopţii, pentru scurt timp, nivelul de 139 de dolari, apropiindu-se de recordul absolut înregistrat în cursul crizei financiare din 2008, de 147.50 de dolar/baril, a scris Le Monde, citat de Mediafax.

Imediat după începerea tranzacțiilor electronice pe piaţa Brent, în nord-vestul Europei, preţul barilului de petrol a atins timp de câteva minute nivelul de 139.13 dolari. La aproximativ o oră de la începerea tranzacțiilor, preţul a scăzut la 130.45 de dolari.

Şi pe piaţa nord-americană de tranzacţionare – US West Texas Intermediate (WTI) – preţul petrolului a atins câteva minute, duminică seară, valoarea de 130.50 de dolari, potrivit agenţiei Reuters. 

Creşterea preţului petrolului este rezultatul tensiunilor dintre Occident şi Rusia, din cauza invaziei ruse în Ucraina, dar şi al amânării creşterii volumului exporturilor Iranului, din cauza impasului negocierilor pe tema relansării Acordului nuclear. 

În această dimineaţă şi prețul spot la gazele naturale a “luat-o razna” – a depăşit deja pentru prima dată 3.000 de dolari pentru 1.000 de m3, cu câteva sute peste maximul istoric!

Cmentariile sunt închise