Preţurile la carburanţi: Benzina este în pragul a 21 de lei pentru un litru, iar motorina se apropie de 18 lei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit pentru ziua de mâine, 07.10.2021, noi prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard. Benzina COR 95 nu va trebui să fie vândută în staţii cu mai mult de 20.98 lei pentru un litru, iar motorina standard cu mai mult de 17.84 lei litrul!

Creşterea, comparativ cu situaţia la zi, constituie +14 şi +17 bani respectiv, fiind cel mai semnificativ salt de preţuri de când ANRE a început să stabilească tarife plafon, din 2 septembrie 2021!

FOTO: thegeorgiasun.com

Agenţia a venit şi cu o explicaţie a creşterii preţurilor:

“Atestăm în continuare păstrarea ritmului ascendent al prețurilor pentru produsele petroliere principale înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale, care a atins cote maxime. Doar în ultima săptămână creșterea a căpătat un caracter exploziv, fiind înregistrate majorări de 47.5 $/tona la benzină (sau cu 6.5 %) și 55.75 $/tona la motorină (sau cu 8.5%).

Agenția asigură consumatorii că, mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură prețuri corecte, transparente și ușor de verificat, reflectând fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere cât și descreștere a cotațiilor.

Totodată, mecanismul actual de formare a prețurilor exclude orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate ale acestora.”

Cu adevărat situaţia este complicată şi suntem afectaţi din cauza fluctuaţiilor de pe piaţa internaţională. În această dimineaţă, preţul petrolului Brent a depăşit suma de 83 de dolari per baril, pentru prima dată din octombrie 2018!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/