Reacția Guvernului chinez la tarifele vamale care vor fi impuse de SUA mașinilor electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

China nu a folosit niciodată subvenţii pentru vehicule electrice care să fi fost interzise de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC). Declarația aparține unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Comentariile vin ca răspuns la remarcile preşedintelui Joe Biden, potrivit cărora statul chinez acordă subvenţii pentru a inunda piaţa americană de vehicule electrice.

China nu a folosit niciodată subvenţii pentru vehicule electrice care să fi fost interzise de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).
FOTO: youtube.com

Maşinile electrice ieftine produse de companiile chineze au provocat îngrijorări că ar putea afecta piaţa marilor producători auto din SUA.

„Noile produse energetice chinezeşti, inclusiv vehiculele electrice, sunt extrem de populare pe piaţa internaţională. Ele sunt rezultatul efectelor combinate ale avantajelor comparative şi ale legilor.”

Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, citat de Reuters

Acesta a adăugat că subvenţiile nu pot compensa competitivitatea industrială: „Nu există subvenţii interzise stipulate de OMC.”

Ning a mai explicat că noile produse energetice chinezeşti sunt rezultatul eforturilor companiilor şi nu al subvenţiilor guvernamentale. „Anul trecut, China a exportat spre SUA doar 13.000 vehicule electrice. Cum ar putea ele inunda piaţa?”, s-a întrebat oficialul chinez.

Casa Albă a anunţat luna trecută o creştere semnificativă a tarifelor vamale aplicate pentru produse chineze cu o valoare de 18 miliarde de dolari, în ideea de a proteja companiile şi muncitorii americani de o concurenţă considerată incorectă de către oficialii de la Washington. Aceste noi tarife vamale vizează mai multe sectoare industriale considerate strategice, precum semiconductori, minerale rare, produse medicale şi automobile electrice. În cazul acestora din urmă tarifele vamale fiind majorate de la 25%â până la 100%.

Între timp, și Comisia Europeană este aşteptată să dezvăluie săptămâna aceasta care sunt tarifele vamale suplimentare pe care intenţionează să le impună pentru vehiculele electrice din China, din cauza a ceea ce numeşte subvenţii de stat excesive, o decizie care cel mai probabil va declanşa represalii din partea Beijingului.

Vezi și: Turcia impune taxe vamale suplimentare pentru orice vehicul importat din China

Cmentariile sunt închise