Realitatea din Moldova: Metanul a ajuns să coste practic cât benzina 95

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Am ajuns să o trăim și pe asta! Pe măsură ce prețul gazelor naturale se scumpește tot mai mult, cel al combustiilor derivaţi din acesta nu stau pe loc. De exemplu, preţul metanului a înregistrat un nou salt major şi o reţea de staţii de alimentare cu carburanţi din Republica Moldova a ajustat preţul.

Astfel, un metru cub de CNG poate fi procurat în unele staţii în schimbul a 25.17 lei, iar în altele încă a rămas cel vechi de 21.20 lei. Pe de altă parte, un conducător auto afirmă pe o rețea de socializare că a găsit chiar şi cu 25.70 lei!

Compania Transautogaz, care deţine cea mare reţea de staţii de alimentare cu metan din ţară, menţine deocamdată preţul la 21.20 lei, deşi nu se exclude că-l va modifica în următoarele zile.

Astfel spus, dacă este adevărat tariful de 25.70 lei pentru un metru cub, atunci înseamnă că CNG-ul a devenit pentru prima dată mai scump decât benzina 95 şi decât motorina standard! Iar dacă este să ne orientăm după preţul de 25.17 lei, atunci costă aproape cât benzina 95, care se ieftineşte zilnic.

Amintim că în data de 4 august, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit nou tarif la gazul natural, pentru consumatorii finali. Prin urmare, cetățenii vor trebui să achite 22 de lei și 99 de bani, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze naturale consumat în această lună.

Cmentariile sunt închise