Recall neobişnuit a zeci de mii de anvelope Goodyear, model care nu se mai produce de 20 de ani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Goodyear recheamă în fabrică aproape 175.000 de anvelope care ar putea suferi de separarea benzii de rulare, iar remedierea problemei ar putea fi o provocare. Goodyear a fabricat anvelopele afectate din 1996 până în 2003 și au fost utilizate în principal pe maşini de agrement și camioane. 

Cu toate acestea, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA a constatat că aceste anvelope întâmpină o rată de eșec mai mare la autocaravane în comparație cu altele, notează Motor1.

Rechemarea afectează modelul G159 de mărime 275/70R22.5. NHTSA îi îndeamnă pe proprietarii de rulote cu jante de 22.5 inci să inspecteze anvelopele, dar agenția merge mai departe, cerând oricui care închiriază sau folosește o caravană cu anvelope de 22.5 inci să se asigure că vehiculul nu folosește cauciucul rechemat. Chiar dacă producţia-i s-a încheiat în urmă cu 20 de ani, aceste anvelope pot fi găsite pentru cumpărare online, chiar dacă este ilegal de vândut anvelope rechemate.

Potrivit agenției, dealerii Goodyear vor înlocui gratuit anvelopele instalate pe vehiculele de agrement. Goodyear oferă, de asemenea, un voucher de 60 USD proprietarilor pentru cântărirea vehiculelor. Persoanele cu anvelope neinstalate pe un vehicul de agrement vor primi 500 de dolari. Compania nu a emis un termen pentru notificarea despre retragere.

Rechemarea provine dintr-o investigație deschisă de NHTSA în 2017, când agenția a primit documente judecătorești despre presupuse defecțiuni ale anvelopelor de pe autocaravane. La acea vreme, NTHSA a spus că „numărul acestor afirmații sugerează că eșecurile pot proveni dintr-un defect legat de siguranță”.

Separarea benzii de rulare poate determina șoferul nu numai să piardă controlul vehiculului, ci și să nu-l poată controla, ceea ce poate duce la un accident. La viteze de autostradă, o defecțiune a anvelopei poate fi mortală, mai ales în cazul unei case pe roţi mari, care nu este întotdeauna la fel de robustă ca autoturismele atunci când este implicat într-un accident.

Anvelopele sunt o componentă vitală de siguranță a unei mașini, iar cele de proastă calitate pot duce la accidente mortale. NHTSA observă că proprietarii de autovehicule ar putea avea aceste anvelope ca o rezervă și ar trebui să le verifice.

Cmentariile sunt închise