Recall neobișnuit! Nu vei crede pentru ce se recheamă în service un singur automobil Bugatti

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA), împreună cu Bugatti, au convenit asupra unei campanii de rechemare care va afecta doar un singur automobil – un Chiron fabricat în 2018.

Conform informațiilor disponibile, modelul cu 1.500 de cai putere va fi adus la un centru de service și apoi livrat proprietarului pe cheltuiala producătorului, doar pentru că în timpul asamblării acestuia un singur șurub nu ar fi fost strâns cu o forță suficientă!

Șurubul în cauză este un element al structurii caroseriei din partea frontală a maşinii, iar instalarea lui necorespunzătoare poate duce la o reacție incorectă a protecției structurale în cazul unui accident. Respectiv, acest lucru crește riscul de rănire a pasagerilor într-o coliziune.

Bugatti a descoperit potențiala neregulă în timpul unei verificări interne. Unul dintre șuruburile care fixează suportul cadrului frontal poate fi slăbit: acesta ar fi fost strâns cu o cheie dinamometrică cu o forță de 9 Nm în loc de cei 19 Nm prescriși.

Interesant este de remarcat că în ciuda anilor care au trecut, prin analiza proceselor de producție documentate, producătorul a reușit să stabilească exact exemplarul problematic. Un dealer va inspecta șuruburile pe suportul cadrului frontal și le va strânge după cum este necesar.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise