România: Niciun kilometru de autostradă nu va fi predat până în 2025 în regiunea Moldovei

Mai este nevoie de aşteptat! Conform contractelor de execuție semnate până în acest moment, niciun kilometru de autostradă sau drum expres, din regiunea Moldovei a României, nu poate fi predat până în 2025, spun reprezentanții Asociației “Împreună pentru A8”. Poţi vedea AICI o hartă interactivă a drumurilor de mare viteză care sunt în pregătire.

“Începem anul 2021 cu o informaţie care ne arată unde suntem în acest moment cu execuţia autostrăzilor şi a drumurilor expres conform contractelor de execuţie semnate la zi, contracte care ne arată capacitatea României de a implementa astfel de proiecte. Programul de Guvernare a noii coaliţii este contrazis în acest moment de realitatea documentelor la zi din CNAIR”, spun reprezentanții asociației.

Asociaţia a realizat și o listă a lucrărilor de construcție derulate în prezent:

1. Contracte de autostrăzi în execuţie – 252,33 km, dintre care:

  • 152,53 km în Transilvania;
  • 55,3 km – Centura Bucureştiului;
  • 44,5 km – Drum Expres Sibiu-Piteşti;

Aceste autostrăzi au termenul de finalizare, conform contractelor, în perioada 2021-2025.

2. Drumuri expres în execuţie – 121,11 km (Craiova – Piteşti). Acest drum expres va fi predat etapizat în perioada 2021-2023.

https://autoblog.md/video-deocamdata-singurul-segment-al-autostrazii-moldovei-ar-putea-fi-dat-in-folosinta-deja-la-primavara/

“În 2021 vom continua acţiunile de monitorizare a proiectelor de infrastructură în regiunea Moldovei şi în mod special pe cel al autostrăzii Unirii – A8. Orice altă variantă sau întârziere a acestui proiect reprezintă o bătaie de joc la adresa celor care trăiesc şi muncesc în această regiune a ţării, cu peste 4 milioane de locuitori şi în judeţele din estul Transilvaniei (Harghita şi Mureş). Autostrada UNIRII este un proiect strategic de ţară, un proiect care va dezvolta regiunea Moldovei şi care va duce la creşterea economiei naţionale”, au subliniat reprezentanții Asociației ”Împreună pentru A8″, care au adăugat că “mai important este să trecem Carpaţii spre Vest până în 2030, decât interesele de grup, de partid sau personale”.

Anterior, noul ministru al Transporturilor de la Bucureşti a enunţat într-un plan că urmează în următorii ani să se construiască peste 1.000 de km de autostrăzi:

 

1000 kilometri noi de șosea de viteză (Promisiunea noului ministru al Transporturilor) România are de astăzi un nou…

Posted by Vitalie Cojocari on Wednesday, 23 December 2020

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/